Novice

Novice 161 do 165 od 165

BODI PREPOZNAVEN - promocijski artikli že v prodaji

Datum objave: 27.03.2019 | Datum poteka: 31.12.2030

Artikli z zmagovalnim potiskom Pravne fakultete Univerze v Mariboru SO NA VOLJO. S prodajo smo pričeli 26. MARCA 2019 - na dan Filmskega večera pravnikov, v organizaciji Študentskega sveta PF.

Majice, hudiji in A5 črtaste beležke bodo na voljo vsak dan od ponedeljka do četrtka med 11. in 13. uro v Pravni bukvarni naše fakultete.

Pridi po svojo MAJICO, HOODIE in BELEŽKO ter pokaži svojo pripadnost PRAV(n)I FAKULTETI.

CENIK PROMOCIJSKIH IZDELOV PF UM

vrsta artiklacena brez DDVznesek DDVprodajna cena
majica ŽENSKA kratki rokav (roza, siva, črna, navy)                                9,84 €                                2,16 €                              12,00 €
majica MOŠKA kratki rokav (siva, črna, navy)                                9,84 €                                2,16 €                              12,00 €
hoodie ŽENSKI Kariban (465)                 (svetlo modra, vijola siva, črna, navy)                              23,77 €                                5,23 €                              29,00 €
hoodie MOŠKI Kariban (446)                 (siva, črna, navy)                              23,77 €                                5,23 €                              29,00 €
hoodie ŽENSKI Tee Jays (5433)                              31,56 €                                6,94 €                              38,50 €
hoodie MOŠKI Tee Jays (5432)                              31,56 €                                6,94 €                              38,50 €
beležka A5 s črtami                                4,92 €                                1,08 €                                6,00 €

 

Cene veljajo za en kos in so navedene v EUR.

Veljavnost cenika od 26.3.2019 dalje.

Doc. dr. Petra Weingerl na mednarodni konferenci v Zalaegerszegu na Madžarskem

Datum objave: 22.03.2019 | Datum poteka: 31.12.2030

Doc. dr. Petra Weingerl je danes, 22. marca 2019, sovodja sekcije o regulaciji na mednarodni konferenci s področja avtonomnih vozil z naslovom "Trilateral Conference on Connected and Automated Mobility", ki poteka v Zalaegerszegu, Automotive Proving Ground, ZalaZone na Madžarskem.

V sekciji dr. Weingerlove poteka diskusija o regulatornih izzivih uvedbe avtomobilov brez šoferja. Udeležba je pomembna z vidika razvijanja strategije preučevanja pravnih izzivov digitalne ekonomije na PF UM.

 

Redna profesorica Pravne fakultete Univerze v Mariboru, dr. Janja Hojnik, je nova prorektorica za kakovost, kadre in pravne zadeve UM

Datum objave: 04.07.2018 | Datum poteka: 31.12.2021

Senatorji Univerze v Mariboru so na izredni seji dne 3.7.2018 dali pozitivno mnenje petim novim prorektorjem, ki bodo z novim rektorjem prof. dr. Zdravkom Kačičem naslednja štiri leta vodili Univerzo v Mariboru.

S Pravne fakultete Univerze v Mariboru prihaja prof. dr. Janja Hojnik, ki je nova prorektorica za kakovost, kadre in pravne zadeve Univerze v Mariboru.

Rektorju in novi prorektorski ekipi mariborske alma mater iskreno čestitamo in jim želimo uspešno timsko delo za dobrobit naše univerze.

Red. prof. dr. Janja Hojnik je na isti dan poleg prorektorske funkcije sprejela tudi funkcijo predsednice nove komisije za človeške vire v raziskovanju.

Izvršilni postopek ter postopek za izdajo plačilnega naloga v teoriji in praksi

Datum objave: 16.04.2018 | Datum poteka: 31.12.2030

V četrtek, 12. 04. 2018, sta študentki Petra Zupančič in Katja Kebrič v sklopu organizacije Študentskega sveta Pravne fakultete Maribor, in ob podpori dekanice prof. dr. Vesne Rijavec ter prof. dr. Tjaše Ivanc, pripravili okroglo mizo z delavnicami na temo »Izvršilni postopek ter postopek za izdajo plačilnega naloga v teoriji in praksi.«

Z izvedenim dogodkom smo želeli povezati pridobljeno teoretično znanje izvršilnih postopkov s prakso ter na takšen način približati tematiko vsem, ki se bodo med študijem ali kasneje na svoji poklicni poti soočili z zahtevno nalogo vodenja tovrstnih postopkov.

Okroglo mizo, ki jo je vodila prof. dr. Tjaša Ivanc, so s svojim znanjem in izkušnjami obogatili naslednji priznani gostje:

  • Dr. Anja Drev, sodnica zaposlena na izvršilnem oddelku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je nazorno predstavila novelo Zakona o izvršbi in zavarovanju ter nato skupaj z Urško Zrnko, strokovno sodelavko za pravne zadeve pri Pošti Slovenije d.o.o., v delavnici predstavila delovanje izvršilnih postopkov v praksi - od vložitve predloga za izvršbo, pa vse do izdaje sklepa o izvršbi.
  • Sodnica Katja Klug, zaposlena na izvršilnem oddelku Okrožnega sodišča v Mariboru je s študenti sodelovala pri izvedbi delavnice, ki jo je vodila skupaj z Gregorjem Ilešičem, pravnikom na Novi KBM d.d., kjer sta se osredotočila na predstavitev vloge banke v izvršilnem postopku ter izdaji sklepa o izvršbi.
  • Svojo delavnico je vodil tudi Marko Zaman, predsednik Zbornice upraviteljev Slovenije, ki je v sklopu te predstavil problematiko vodenja stečajnih postopkov gospodarskih družb v Sloveniji.
  • Asistentka mag.Jerneja Prostor se je v delavnici posvetila razlagi danes sicer neobstoječega instituta vložitve izvršbe zoper aktivnega družbenika in možne rešitve nepoplačanih upnikov v primeru stečaja njihovih dolžnikov.

V prvem delu programa smo se posvetili noveli Zakona o izvršbi in zavarovanju ter tako pridobili vpogled v to, katere spremembe prinaša tako za upnike kot dolžnike. Temu je sledila krajša diskusija in predstavitev gostov, ob kateri so ti podali krajša razmišljanja o aktualnih problematikah v izvršilnem postopku. Nato je sledilo delo po delavnicah, kjer so se študentje skupaj s povabljenimi gosti posvetili reševanju poenostavljenih primerov izvršilnih in stečajnih postopkov ter izkoristili priložnost za iskanje odgovorov na porajajoča se tozadevna pravna vprašanja.  

Polna dvorana zainteresiranih študentov dokazuje, da je vsebina reševanja izvršilnih postopkov zagotovo ena izmed bolj aktualnih problematik in zatorej toliko bolj potrebna dodatnega obravnavanja. Izjemen obisk študentov in nastop odličnih gostov nedvomno slednje tudi potrjuje.