Dvojna diploma WAYNE STATE UNIVERSITY LAW SCHOOL V DETROITU in PRAVNE FAKULTETE UNIVERZE V MARIBORU

Študenti prvega letnika magistrskega programa Pravne fakultete Univerze v Mariboru se lahko prijavijo v program dvojne diplome na

Wayne State University Law School v Detroitu, Michigan. Študent, ki je sprejet v Wayne Law program, lahko v času drugega letnika na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru zaključi katerega od treh LL.M. programov (Labor and Employment Law, Corporate and Finance Law, Taxation, or United States Law), v trajanju enega leta. Na podlagi takšnega študija (1. letnik na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru in uspešno zaključen LL.M. program na Wayne Law School) študent pridobi obe diplomimagister prava na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru in master of Law (LL.M.) na Wayne Law School.

Študij na Wayne State Law School je, kot študij v ZDA sicer, plačljiv. Vsi študenti Pravne fakultete Univerze v Mariboru, ki so sprejeti v Wayne Law program, pa dobijo 50 % znižanje šolnine. Pravna fakulteta Univerze v Mariboru študentom pomaga pri iskanju dodatnih možnosti financiranja.


Vljudno vabljeni k ogledu video predstavitve študija v ZDA našega diplomanta Admira Muratovića, ki je prvi LL.M. študent iz Maribora na Wayne State University Law School na podlagi bilateralnega sporazuma med Pravno fakulteto Univerze v Mariboru in Wayne State University Law School.


Predstavitev Wayne State University Law School ter sporazuma o dvojni diplomi med Pravno fakulteto Maribor in Wayne Law School, ki jo je pripravil prof. Paul Dubinsky.


Več informacij najdete na: https://law.wayne.edu/academics/degrees/dual-llm-maribor.