ZUP

Obveščamo vas, da na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru organiziramo STROKOVNO USPOSABLJANJE za opravljanje strokovnega izpita za vodenje in odločanje v upravnem postopku. Izpit se na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru več NE izvaja.

Strokovno usposabljanje za opravljanje strokovnega izpita za vodenje in odločanje v upravnem postopku izvajajo predavatelji, ki imajo licenco za izpit na Upravni akademiji v Ljubljani(Republika Slovenija, Ministrstvo za javno upravo).

Strokovni izpit za vodenje in odločanje v upravnem postopku se opravlja v skladu z Zakonom o splošnem upravnem postopku in Uredbo o izobrazbi in strokovnem izpitu za vodenje in odločanje v upravnem postopku.

Kandidati, ki se udeležijo pripravljalnih predavanj za pripravo na strokovni izpit za vodenje in odločanje v upravnem postopku, dobijo tudi gradivo, v katerem so poleg vsebine predavanj številni vzorci uradnih pisanj.

Kandidati se prijavijo na strokovno usposabljanje na priloženem obrazcu: Prijavnica na usposabljanje.

Naslednje priprave bodo:

  • v četrtek in petek, 23. in 24. februarja 2023, med 16. in 20. uro na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, Mladinska 9, 2000 Maribor

V primeru prenizkega števila prijavljenih kandidatov, predavanj ne bomo izvedli.


Kandidati morajo izvesti plačilo do udeležbe na predavanjih. Kandidati, ki jim bo strošek pripravljalnih predavanj plačal delodajalec, morajo predložiti ustrezno naročilnico.

Cena udeležbe na 8-urnih predavanjih oz. pripravah za strokovni izpit je 85,40 € (z vračunanim 22 % DDV-jem). V ceno je všteto tudi gradivo. Po opravljenem usposabljanju nudimo udeležencem usposabljanja tudi 4 urno testiranje znanj iz vsebin ZUPa (Zakona o splošnem upravnem postopku) in ZUSa (Zakona o upravnem sporu).

Plačevanje z UPN – univerzalnim plačilnim nalogom:

  • UNIVERZA V MARIBORU, PRAVNA FAKULTETA, Mladinska 9, 2000 Maribor
  • IBAN: SI56 0110 0609 0122 141
  • Referenca: SI 00 760-003-6501
  • Koda namena: OTHR
  • Namen: vpišite podatek o namenu - priprava na strokovni izpit iz ZUP-a

Za vse dodatne informacije v zvezi s pripravami na izpit pišite na e-naslov: info.zup@um.si