ZUP

Obveščamo vas, da na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru organiziramo STROKOVNO USPOSABLJANJE za opravljanje strokovnega izpita za vodenje in odločanje v upravnem postopku. Izpit se na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru več NE izvaja.

Učenje ključnih veščin za učinkovito vodenje upravnih postopkov

Ste del državnih ali upravnih organov, državnih inšpekcij ali nosilec javnih pooblastil v Republiki Sloveniji? Se drugače srečujete s problematiko ZUP pri svojem delu? Se vaše delo neposredno povezuje s kompleksno zakonodajo upravnega postopka? Potrebujete temeljito razumevanje Zakona o splošnem upravnem postopku (ZUP)? Izjemno pomembno je, da ne le poznate njegove določbe, temveč tudi znate pravilno uporabljati ta ključni pravni predpis v praksi!

STROKOVNO USPOSABLJANJE je vaša pot do strokovnosti in učinkovitosti pri vodenju upravnih postopkov!

Zakaj se odločiti za strokovno usposabljanje za opravljanje strokovnega izpita za vodenje in odločanje v upravnem postopku na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru?

 1. Celovito razumevanje:
  • Temeljit vpogled v ključna načela in določbe ZUP.
  • Natančno analiziranje postopkov in dejanj v upravnem okviru.
 1. Praktična uporaba:
  • Usposobljenost za pravilno vodenje postopkov od začetka do konca.
  • Študije primerov in simulacije za poglobljeno razumevanje v praksi.
 1. Nujnost znanja:
  • Poudarek na nujnosti dobre prakse pri obravnavi vsakodnevnih izzivov.
  • Razvoj veščin za hitro in učinkovito odločanje.
 1. Interaktivno učenje:
  • Predavanja priznanih strokovnjakov s področja upravnega prava.
  • Delavnice in razprave za aktivno sodelovanje in izmenjavo izkušenj.

Naučite se več kot le določb ZUP – osvojite ključne kompetence za uspeh pri vodenju upravnih postopkov.

Strokovno usposabljanje za opravljanje strokovnega izpita za vodenje in odločanje v upravnem postopku izvajajo predavatelji, ki imajo licenco za izpit na Upravni akademiji v Ljubljani (Republika Slovenija, Ministrstvo za javno upravo).

Strokovni izpit za vodenje in odločanje v upravnem postopku se opravlja v skladu z Zakonom o splošnem upravnem postopku, Uredbo o izobrazbi in strokovnem izpitu za vodenje in odločanje v upravnem postopku in Zakonom o upravnem sporu.

Kandidati, ki se udeležijo pripravljalnih predavanj za pripravo na strokovni izpit za vodenje in odločanje v upravnem postopku, dobijo tudi gradivo, v katerem so poleg vsebine predavanj številni vzorci uradnih pisanj.


PRIJAVA >>>> Kandidati se prijavijo na strokovno usposabljanje na priloženem obrazcu: Prijavnica na usposabljanje, ki ga lahko pošljete tudi po elektronski pošti na naslov info.zup@um.si.


Naslednje priprave bodo:

 • v četrtek in petek, 30. in 31. maja 2024, med 16. in 20. uro, v prostorih Pravne fakultete Univerze v Mariboru na Mladinski 9 v Mariboru.

V primeru prenizkega števila prijavljenih kandidatov, predavanj ne bomo izvedli.


Kandidati morajo izvesti plačilo do udeležbe na predavanjih. Kandidati, ki jim bo strošek pripravljalnih predavanj plačal delodajalec, morajo predložiti ustrezno naročilnico.

Cena udeležbe na 8-urnih predavanjih oz. pripravah za strokovni izpit je 125 € (z vračunanim 22 % DDV-jem). V ceno je všteto tudi gradivo. Po opravljenem usposabljanju nudimo udeležencem usposabljanja tudi 4 urno testiranje znanj iz vsebin ZUPa (Zakona o splošnem upravnem postopku) in ZUSa (Zakona o upravnem sporu).

Plačevanje z UPN – univerzalnim plačilnim nalogom:

 • UNIVERZA V MARIBORU, PRAVNA FAKULTETA, Mladinska 9, 2000 Maribor
 • IBAN: SI56 0110 0609 0122 141
 • Referenca: SI 00 760-003-6501
 • Koda namena: OTHR
 • Namen: vpišite podatek o namenu - priprava na strokovni izpit iz ZUP-a

Kandidat izvede plačilo šele po potrditvi termina usposabljanja.

Za vse dodatne informacije v zvezi s pripravami na izpit pišite na e-naslov: info.zup@um.si.