Dogodki

Strokovna delavnica AKTUALNA VPRAŠANJA DELOVNEGA PRAVA 2023

Datum objave: 27.01.2023 | Datum poteka: 18.03.2023

KDAJ: četrtek, 16. marec in petek, 17. marec 2023
KJE: Moravske Toplice, Terme Vivat

Obveščamo vas, da bomo ponovno organizirali tradicionalno delavnico: »AKTUALNA VPRAŠANJA DELOVNEGA PRAVA«, ki bo potekala v četrtek in petek, 16. in 17. marca 2023 v Moravskih Toplicah v Termah Vivat.

Z izvedbo delavnice se tako vračamo na naš stari, že ustaljeni termin, to je enkrat letno v mesecu marcu oziroma aprilu.

Strokovna delavnica bo tudi sicer potekala po ustaljenem konceptu (PROGRAM v prilogi), in sicer bodo prvi dan v dopoldanskem času predavanja, popoldne delo po skupinah (reševanje primerov), drugi dan pa bo okrogla miza z razpravo o odprtih vprašanjih.

Predavatelji, ki bodo nastopili na delavnici, so: dr. Katarina Kresal Šoltes, mag. Biserka Kogej Dmitrovič, dr. Etelka Korpič-Horvat, dr. Mojca Tancer Verboten, Aljoša Polajžar in dr. Darja Senčur Peček.

V kolikor imate v zvezi z delavnico kakršnokoli vprašanje, ga prosimo posredujte na elektronski naslov: darija.husar@um.si ali pokličite na 02 250 42 15 in z veseljem vam bomo odgovorili. 

Veselimo se ponovnega srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo.

Predstojnica Inštituta za delovna razmerja

in socialno varnost ter vodja programa:

Red. prof. dr. Darja Senčur Peček
 


>>>> PRIJAVA NA DELAVNICO


 


PROGRAM

 

1. dan – četrtek, 16. marca 2023

Od 9.30 do 13.00 ure – PLENARNI DEL   (odmor med 11.00 in 11.15 uro) 

1.  dr. Darja Senčur Peček

Delovni čas z vidika sodne prakse in zakonskih sprememb

2.  dr. Katarina Kresal Šoltes

Letni dopust z vidika ustavne in sodne prakse ter zakonskih sprememb

3.  mag. Biserka Kogej Dmitrovič

Sodna razveza pogodbe o zaposlitvi in višina denarnega povračila

4.  dr. Etelka Korpič – Horvat  

Nadomestilo plače za čas bolniške odsotnosti z vidika države, delodajalca in delavca

(javnega uslužbenca)

5.  dr. Mojca Tancer Verboten  

Problematika vodenja evidenc na področju dela in socialne varnosti in predlagane zakonske

Spremembe

6.  Aljoša Polajžar

Varstvo osebnih podatkov delavca po novem ZVOP-2

Ob 13.00 uri – Odmor za kosilo
 

Od 15.00 do 18.00 ure – DELO PO SKUPINAH   (odmor med 16.30 in 16.45 uro)              

 

2. dan – petek, 17. marca 2023

Od 9.30 do 13.00 ure – OKROGLA MIZA Z ODGOVORI NA VPRAŠANJA  (odmor med 11.00 in 11.15 uro)Usposabljanje za člana NS ali UO družb – za alumni PF MB 20-odstotni popust

Datum objave: 16.01.2023 | Datum poteka: 08.02.2023

Vsak kandidat, ki želi biti član nadzornega sveta ali upravnega odbora v gospodarskih družbah v državni lasti, mora pridobiti potrdilo o usposabljanju in pridobitvi ustreznih znanj s tega področja. Program mora biti potrjen s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, hkrati pa je za kakovost podajanja novih znanj bistveno, kdo je izvajalec. Družba Nebra ima več desetletij izkušenj na tem področju, predavatelji pa so najbolj ugledni in kakovostni strokovnjaki z različnih področij. Izobraževanje poteka v treh terminih, 17. in 24. januarja ter 7. februarja, program je v prilogi. Za pridobitev potrdila brez opravljanja izpita je potrebna prisotnost na vseh vsebinskih sklopih izobraževanja. Če se ne boste mogli udeležiti izobraževanja v celoti, boste morali za pridobitev potrdila opraviti izpit iz manjkajočega vsebinskega sklopa ali pa se udeležiti manjkajočega sklopa na naslednjih izobraževanjih.

Prijavite se na, pod opombe pa navedite, da ste alumni Pravne fakultete Univerze v Mariboru in priznali vam bodo 20-odstotni popust: https://www.nebra.si/izobrazevalno-sredisce/izobrazevanja/2023/01/izobrazevanje-za-pridobitev-potrdila-o-usposobljenosti-za-clane-nadzornih-svetov-ali-upravnih-odborov-druzb

Vljudno vabljeni.