Dogodki

PRAVNA OBZORJA - ZNANSTVENA KONFERENCA SLOVENSKIH ŠTUDENTOV PRAVA - ELSA SLOVENIJA

Datum objave: 17.01.2022 | Datum poteka: 10.04.2022

Kdo lahko sodeluje? Študenti I. in II. stopnje PF UL, PF MB in PF NG

Potek in pomembni datumi:

Do 27. februarja 2022 oddaš povzetek (abstract) svojega raziskovanja v največ 400 besedah. Povzetek je lahko s kateregakoli področja prava (ustavno, kazensko, gospodarsko, mednarodno, primerjalno pravo itd.). Kot primeri: izboljšave našega volilnega sistema, pomanjkljivosti GDPR, pravica do splava v Sloveniji in Evropi itd. Prav tako lahko tudi nadgradiš svojo obvezno seminarsko nalogo.

“Abstract“ je zgolj povzetek tvoje raziskovalne teme. V njem se ne navaja virov. Praviloma je sestavljen iz enega odstavka.

Povzetek pošlji na: seminarsconferences@si.elsa.org

Povzetke bodo nato pregledali in ocenili profesorji, odvetniki in ostali strokovnjaki iz prakse. Rezultate bomo sporočili do 13. marca 2022.

Avtorji sedmih najboljših povzetkov bodo svoje raziskovanje predstavili na konferenci v začetku aprila (predvidoma 7. aprila 2022). Če bodo epidemiološke razmere in ukrepi dopuščali, bo konferenca potekala v živo na Pravni fakulteti UL. Vsak bo imel na voljo 15 minut za predstavitev, 5 minut pa bo namenjenih vprašanjem. Strokovna komisija bo izbrala 3 najboljše avtorje, ki bodo prejeli nagrade.

Vljudno vabljeni!

Predstavitev študija PRAVA na PRAVNI FAKULTETI UNIVERZE V MARIBORU

Datum objave: 25.11.2021 | Datum poteka: 27.01.2022

KJE: ZOOM
Drage dijakinje, dragi dijaki.
 
Vljudno vabljeni, da se nam preko ZOOM-a pridružite pri predstavitvah PRAV(n)EGA ŠTUDIJA na PRAVNI FAKULTETI UNIVERZE V MARIBORU.

Na voljo so naslednji termini:
  • 14. december 2021 ob 17. uri
  • 21. december 2021 ob 16. uri
  • 11. januar 2022 ob 16. uri
  • 17. januar 2022 ob 17. uri
  • 26. januar 2022 ob 16. uri
Z vami bo izr. prof. dr. Miha Šepec, visokošolski učitelj in predstojnik Katedre za kazensko pravo na PF UM, ki je letos že četrtič zapored med 10 NAJVPLIVNEJŠIMI PRAVNIKI v Sloveniji!
 
Pridružite se Zoom srečanju na povezavi >>TUKAJ.
▪️ Meeting ID: 420 365 6825
▪️ Passcode: 629340
Pravna fakulteta Univerze v Mariboru je danes priznano središče pravne znanosti na področju evropskega, civilnega in procesnega prava. Preporod doživlja kazensko pravo, nov zagon je viden tudi na področju upravnega prava s specializacijo iz davčnega prava. Z razpredeno mednarodno mrežo partnerskih institucij je danes fakulteta z mnogimi mednarodnimi raziskovanimi projekti vpeta v najširši raziskovalni prostor. Kot vodilni partner vodi evropske projekte, v katerih sodeluje veliko število partnerjev iz večine držav članic.
 
Naša fakulteta ima odlične profesorje, raziskovalce, sodelavce, zunanje podpornike ter seveda izvrstne študente. Naši študentje zastopajo naše barve na prestižnih tekmovanjih in so nazadnje na največjem svetovnem tekmovanju Jessup s področja mednarodnega javnega prava osvojili 2. mesto za najboljše zastopanje tožene stranke in skupno 14. mesto. S tem so se zavihteli pred velikane pravnega študija, kot so univerze v Oxfordu, Dunaju in Parizu. Zato se nam za našo prihodnost ni treba prav nič bati.