Študenti Pravne fakultete Maribor so ZMAGOVALCI tekmovanja MUNLaws v letu 2016

Študenti Pravne fakultete Univerze v Mariboru so se pod mentorstvom asistenta Jana Stajnka, med 20. in 23. oktobrom udeležili tekmovanja MUNLawS, ki je potekalo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Tekmovalci Carlo Dirotti, Petra Zupančič, Nikola Georgievski, Leon Lah in Nina Marin so Pravni fakulteti Univerze v Mariboru priborili prestižen naziv Best University Delegation.

Posebej gre izpostaviti tekmovalca Carla Dirottija, ki si je prislužil naziv Best University Delegate v okviru Sveta za človekove pravice ZN. Tudi Petra Zupančič si je zaradi odličnega nastopa prislužila Honorable Mention in uvrstitev med 5 najboljših delegatov v okviru Sveta za človekove pravice ZN.

MUNLawS je tekmovanje v okviru Model United Nations (MUN) konferenc. Na teh se po pravilih postopka, ki veljajo za posamezen odbor mednarodne organizacije, obravnavajo pereče teme, ki pestijo mednarodno skupnost. Vsak delegat predstavlja po eno državo članico posameznega odbora, debata pa v celoti poteka v angleškem jeziku, kar pripomore ne le h krepitvi retoričnih in pogajalskih sposobnosti, ampak tudi bogatenju besedišča. Leta 2015 se je konference MUNLawS udeležilo več kot 120 udeležencev iz 28 držav, 4 kontinentov in 49 različnih fakultet in šol.

Našim izvrstnim študentom iskreno čestitamo.


Za organizacijo tekmovanja in fotografije se zahvaljujemo Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Fotogalerija MUNLaws 2016