Dogodki

Medicina, pravo in družba 2021

Datum objave: 22.02.2021 | Datum poteka: 10.04.2021

KDAJ: 9. in 10. april 2021
KJE: Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor, Slovenija

Medicinska fakulteta in Pravna fakulteta Univerze v Mariboru, Zdravniško in Pravniško društvo v Mariboru pod okriljem Univerze v Mariboru, dne 9. in 10. aprila 2021 organizirajo 30. jubilejno mednarodno posvetovanje »Medicina, pravo in družba« - v prelomnem času.

Posvet bomo otvorili s trenutno najbolj aktualno problematiko »odpravljanje posledic krize in odnos ljudi do okolja«. V popoldanskem času bo sledila še sekcija »športnega prava in medicine« ter mednarodna sekcija. Drugi dan posveta pa bomo otvorili z delavnico: »nova sredstva in tehnologije v boju proti povzročiteljem bolezni«. V soboto organiziramo tudi posebno delavnico za študente prava, medicine in drugih ved, kjer bodo študentje skupaj z izkušenimi predavatelji diskutirali na temo evtanazije in problema možganske smrti.

Posebej ponosni in veseli smo, da je naše prizadevanje pri organizaciji posvetov »Medicina, pravo in družba« prepoznal tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je naše jubilejno srečanje obogatil s častim pokroviteljstvom.

>> PROGRAM posveta v prilogi.


PRIJAVA NA DOGODEK JE MOGOČA
>> TUKAJ <<.


Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!