Dogodki

Medicina, pravo in družba 2021

Datum objave: 27.05.2021 | Datum poteka: 06.06.2021

Dogodek je potekel!

KDAJ: 4. in 5. junij 2021
KJE: Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor, Slovenija

 Poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.                                                              

Spoštovani.

Teden dni nas loči do 30. jubilejnega posvetovanja »Medicina, pravo in družba« dne 4. in 5. junija 2021 v prostorih Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor.

Sedaj imamo že dovolj podatkov, da lahko dogodek organiziramo v ŽIVO, pri tem bomo seveda poskrbeli za vse epidemiološke ukrepe. Na posvetu bodo predstavljene aktualne teme časa, v katerem živimo: »Odpravljanje posledic krize in odnos ljudi do okolja«, »Športno pravo in medicina«, »Nova sredstva in tehnologije v boju proti povzročiteljem bolezni«. Vzporedno bo v petek 4. junija 2021 potekala Mednarodna sekcija, ki bo organizirana v spletnem okolju MS Teams.

V soboto bo organizirana posebna delavnica za študente prava, medicine in drugih ved, kjer bodo študentje skupaj z izkušenimi predavatelji diskutirali na temo evtanazije in problema možganske smrti. Študentska delavnica bo potekala delno v živo in v spletnem okolju MS Teams.

Še samo danes si s prijavo zagotovite popust pri kotizaciji. Vaše prijave zbiramo do torka 1. junija 2021, pri tem pa je število mest v dvorani omejeno.

Veseli bomo, če se nam 4. in 5. junija pridružite in potrdite svojo udeležbo s prijavo na spodnji povezavi.


PRIJAVA NA DOGODEK je mogoča >>> TUKAJ.


Za vsa morebitna dodatna vprašanja in informacije lahko pokličete na telefonsko številko: 02 250 42 38 ali nam pišete na elektronski naslov: dekanat.pf@um.si

Organizacijski odbor posveta:

Prim. Jelka Reberšek Gorišek, dr. med.

Prof. dr. Vesna Rijavec, univ. dipl. prav.

Prof. dr. Suzana Kraljić, univ. dipl. prav.

Prof. dr. Vojko Flis, dr. med.


>> PROGRAM POSVETA <<

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!