Obvestila za študente

Obvestilo za tuje študente – državljane tretjih držav

Datum objave: 03.06.2020 | Datum poteka: 30.09.2020

Obvestilo je poteklo!

Spoštovani.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS nas je obvestilo, da moramo študente - državljane tretjih držav pozvati, »naj se NE vračajo na študij v Slovenijo, dokler zanje veljajo karantenski ukrepi. Trenutno namreč ni mogoče zagotoviti izvajanja karantene za večje število tujih študentov in pristojno ministrstvo ne bo dovoljevalo izjem. V kolikor študenti kljub priporočilom želijo potovati, naj skrbno preučijo možnosti vzdolž njihove celotne poti, pridobijo zadnje informacije od veleposlaništva Republike Slovenije v njihovi državi.  Opozarjamo, da študentski domovi niso primerni za izvajanje karantenskih ukrepov

Izhajajoč iz navedenega vas obveščamo, da lahko tuji študenti – državljani tretjih držav izpite oz. druge študijske obveznosti v študijskem letu 2019/2020 opravite na daljavo.

Vljudno prosimo, da se v zvezi z navedenim obrnete na nosilca oz. izvajalca predmeta, pri katerem želite opravite študijske obveznosti.

V kolikor do konca študijskega leta ne boste mogli opraviti manjkajočih obveznosti, vas obveščamo še o možnosti podaljšanja statusa študenta po 49. členu Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (Uradni list RS, št. 49/20 in 61/20).

S spoštovanjem.