Obvestila za študente

Mednarodna parlamentarna štipendija nemškega zveznega parlamenta (IPS) - PREKLICANO

Datum objave: 26.06.2020 | Datum poteka: 05.08.2020

Obvestilo je poteklo!

Sporočamo vam, da se je Nemški zvezni parlament odločil za preklic razpisa za Mednarodno parlamentarno štipendijo 2020/2021.

Zaradi nepredvidljivosti razvoja epidemije virusa Covid-19 in s tem povezanimi izzivi letošnji program Mednarodne parlamentarne štipendije namreč ni potekal tako kot običajno. Zaradi epidemije se letošnje štipendistke in štipendisti, med njimi tudi dva kandidata iz Slovenije, niso mogli udeležiti programa v običajni obliki in svojega pripravništva opraviti v eni od pisarn poslanca Nemškega zveznega parlamenta v Berlinu.

Nemški zvezni parlament se je zato odločil, da letošnjim kandidatkam in kandidatom omogoči, da program ponovijo v letu 2021.

Želite iz prve roke spoznati politično življenje v Berlinu? Če prihajate iz Slovenije, imate zaključeno visokošolsko izobrazbo in dobro znanje nemškega jezika, lahko s pomočjo štipendije Nemškega zveznega parlamenta uresničite svojo željo.

Rok za prijavo je 31. julij 2020.

Želite postati sodelavec nemškega zveznega parlamenta?

Nemški zvezni parlament ponuja v sodelovanju z univerzami Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin priložnost, da v času 13-tedenskega praktičnega dela pri poslancu zveznega parlamenta spoznate nemški parlamentarni sistem in politične procese odločanja ter pridobite praktične izkušnje na področju parlamentarnega dela.

Mednarodna parlamentarna štipendija je namenjena visoko kvalificiranim in politično zainteresiranim mladim, ki se želijo po zaključku programa vrniti v svojo domovino in aktivno ter odgovorno sooblikovati demokratično prihodnost svoje države.

Pogoji:

  • slovensko državljanstvo
  • zaključen univerzitetni študij
  • zelo dobro znanje nemškega jezika
  • poznavanje nemške politike, družbe in zgodovine
  • mlajši od 30 let ob nastopu štipendije

Štipendija:

  • 500 EUR mesečno
  • plačano bivanje ter stroški zavarovanja in potovanja

Rok za prijavo je 31. julij.Upoštevane bodo samo tiste vloge, ki bodo vložene preko elektronske pošte. Štipendiste bo izbrala neodvisna komisija Nemškega zveznega parlamenta.

Kontakt:

Veleposlaništvo Zvezne republike Nemčije v Sloveniji

E-Mail:info@laibach.diplo.de

Telefon: (00386 1) 479 03 00

 

Več informacij: https://www.bundestag.de/europa_internationales/ips/slowenien-245056