Novice

V Večeru bodo tudi letos razglasili VEČEROVO OSEBNOST ŠTAJERSKE 2019 - med kandidati tudi doc. dr. Petra WEINGERL s Pravne fakultete UM

Datum objave: 09.12.2019 | Datum poteka: 31.12.2030

Tudi letos bodo razglasili Večerove osebnosti Štajerske na posameznih področjih, pri čemer so novinarske komisije za vsako področje izbrale tri kandidate, zmagovalca pa bo izbrala žirija priznanih Štajercev.

V kategoriji Večerov znanstvenik/raziskovalec štajerske 2019 je med razglašenci tudi doc. dr. Petra Weingerl, zaposlena na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru.

Dr. Petra Weingerl docentka na Katedri za evropsko in mednarodno pravo ter mednarodne odnose na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru je nova generacija pravnikov. Leta 2018 je prejela priznanje Zveze društev pravnikov Slovenije, naziv mladi pravnik leta. Že njen dosedanji znanstveni opus priča, kakšen biser imata mariborska in slovenska pravna znanost. Doktorirala je v Oxfordu, objavlja v številnih uglednih tujih publikacijah in predava na priznanih mednarodnih univerzah (od Oxforda prek Bilbaa, Dunaja, Ženeve do Budimpešte in drugje), sodeluje v mnogih odmevnih projektih.