Novice

Študenti Pravne fakultete Univerze v Mariboru so se med 1. in 3. novembrom 2019 udeležili tekmovanja MUNLawS

Datum objave: 04.11.2019 | Datum poteka: 31.12.2030

Študenti Pravne fakultete Univerze v Mariboru so se pod mentorstvom asistenta Jana Stajnka, med 1. in 3. novembrom 2019 udeležili tekmovanja MUNLawS, ki je potekalo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Tekmovalke Petra Zupančič, Ema Turnšek, Elisa Silli in Justyna Niezgoda so Pravni fakulteti Univerze v Mariboru priborile prestižen naziv Best University Delegation.

Posebej gre izpostaviti tekmovalki Petro Zupančič, ki si je prislužila naziv Outstanding University Delegate v okviru odbora NATO (North Atlantic Treaty Organisation), ter Emo Turnšek, ki si je zaradi odličnega nastopa prislužila naziv Outstanding University Delegate v okviru odbora CCPCJ (United Nations Congress on Crime Prevention and Criminal Justice).

Našim izvrstnim študentom iskreno čestitamo.

MUNLawS je tekmovanje v okviru Model United Nations (MUN) konferenc. Na teh se po pravilih postopka, ki veljajo za posamezen odbor mednarodne organizacije, obravnavajo pereče teme, ki pestijo mednarodno skupnost. Vsak delegat predstavlja po eno državo članico posameznega odbora, debata pa v celoti poteka v angleškem jeziku, kar pripomore ne le h krepitvi retoričnih in pogajalskih sposobnosti, ampak tudi bogatenju besedišča. Od leta 2013 se je konference MUNLawS udeležilo več kot 500 udeležencev iz 30 držav in 4 kontinentov."