Novice

Sprejem za sodelujoče na tekmovanju Jessup Moot Court

Datum objave: 10.05.2023 | Datum poteka: 31.12.2030

Na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru smo 10.5.2023 pripravili sprejem za zmagovalno tekmovalno ekipo mednarodnega tekmovanja iz znanja mednarodnega javnega prava Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition.

Tekmovalci Patricija Glavica, Andrej Stanišić in Vita Višič so pod mentorstvom Leona Brulca, asist. Žive Šuta, doc. dr. Petre Weingerl in red. prof. dr. Matjaža Tratnika dosegli vrhunske rezultate:

  • nagrado za najboljša pisna izdelka na svetu ('Alona E. Evans Award 1st place'), ki se podeljuje za skupno najvišjo oceno obeh pisnih izdelkov (memorial-ov),
  • priznanje za uvrstitev v izločilne boje ustnega dela tekmovanja med najboljših 48 ekip (Elimination rounds),
  • tekmovalka Patricija Glavica je prejela polno štipendijo za udeležbo na izobraževanju 'Orientation in the US legal system', ki ga organizira International Law Institute v Washingtonu, D.C. Nagrado je prejela kot najboljša govorka iz ekipe z najboljšima pisnima izdelkoma iz države, v kateri angleščina ni materni jezik.

Dekanica PF UM red. prof. dr. Vesna Rijavec je v imenu celotnega kolektiva Pravne fakultete zmagovalcem in celotni ekipi čestitala za izjemne dosežke ter poudarila pomen predanega dela in sodelovalnosti. Vsi trije študenti so v zahvalo za ves vložen trud in vrhunsko uvrstitev prejeli v dar knjigo Izbrana poglavja mednarodnega javnega prava, ki je nastala v soavtorstvu dveh naših profesorjev in sicer doc. dr. Petre Weingerl in prof. dr. Matjaža Tratnika.