Novice

Sporazum o sodelovanju PF UM z Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije

Datum objave: 03.11.2021 | Datum poteka: 31.12.2030

Dekanica Pravne fakultete Univerze v Mariboru prof. dr. Vesna Rijavec se je v petek, 22. oktobra 2021, v Grand hotelu Bernardin v Portorožu udeležila Dneva slovenskih odvetnikov, na katerem je s predsednikom Vrhovnega sodišča mag. Damijanom Florjančičem slavnostno podpisala Sporazum o sodelovanju z Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije.

Pravna fakulteta Univerze v Mariboru in Vrhovno sodišče RS sta s sporazumom o sodelovanju vzpostavila pravni okvir za sodelovanje, po katerem naj bi se vrhovni sodniki in njihovi strokovni sodelavci s predavanji in na druge načine vključevali v pedagoški proces na fakulteti, če bo mogoče, pa tudi v raziskovalno delo. Po drugi strani pa si bo Vrhovno sodišče prizadevalo, da bi se študentje Pravne fakultete vključevali v praktično delo in pridobivanje izkušenj pri delu na Vrhovnem sodišču, kar med drugim predvideva sporazum.

Na Pravni fakulteti UM se že vrsto let izvaja tudi projekt Amicus Curiae skupaj z Upravnim sodiščem v Ljubljani in Mariboru in Okrožnim sodiščem v Mariboru. Pravna fakulteta UM ima podpisan tudi sporazum o sodelovanju z Odvetniško zbornico Slovenije in Notarsko zbornico Slovenije. Sodelovanje s sodno vejo oblasti in predstavniki zbornic nam je v čast in ponos, saj lahko študentje že v času študija pridobijo ogromno izkušenj iz prakse.