Novice

Priporočilo za uporabo UNODC učnih modulov E4J o kibernetski kriminaliteti, korupciji, terorizmu in drugih deliktih s čezmejnim elementom

Datum objave: 10.03.2021 | Datum poteka: 31.12.2030

Raziskovalci Pravne fakultete Univerze v Mariboru sodelujejo v mednarodnem projektu The Culture of Lawfulness, ki ga vodi Univerza v Pečuhu (University of Pécs). Pod mentorstvom doc. dr. Mihe Šepca in asist. Jana Stajnka je doktorska študentka Melanija Lango sodelovala na mednarodni konferenci, na kateri se je razpravljalo o uporabnosti učnih modulov United Nations Office on Drugs and Crime. Moduli se nanašajo na kibernetsko kriminaliteto, korupcijo, terorizem in številna druga kazniva dejanja, ki so tipično izvršena v mednarodnem kontekstu. Učni moduli, ki so na voljo na spletni strani https://www.unodc.org/e4j/en/tertiary/index.html, predstavljajo dodano vrednost tako za visokošolske učitelje kot za študente.

Ugotovitve o uporabi učnih modulov so strnjene v priporočilu, ki so ga na konferenci podprli raziskovalci iz Babes-Bolyai University (Romunija), J. J. Strossmayer University of Osijek (Hrvaška), Masaryk University (Češka), University of Pécs (Madžarska), University of Szeged (Madžarska), West University of Timisoara (Romunija) in Univerze v Mariboru. Vabljeni k branju priporočila v prilogi.

Projekt podpira: