Novice

Ponoven uspeh študentov Pravne fakultete UM na tekmovanju MUNLaws

Datum objave: 17.11.2020 | Datum poteka: 31.12.2030

Delegacija Pravne fakultete Univerze v Mariboru se je  pod mentorstvom asistenta Jana Stajnka in Aljoše Polajžarja med 12. in 15. novembrom udeležila tekmovanja MUNLawS, ki ga je organizirala Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani.

Tekmovalci Eko Doedel, Maruša Mujdrica, Lejla Veladžić in Pina Hrovat so Pravni fakulteti Univerze v Mariboru priborili prestižen naziv Best University Delegation.

Posebej gre izpostaviti tekmovalca Eka Doedela, ki si je prislužil naziv Best University Delegate v okviru Varnostnega sveta ZN (Security Council). Tudi Maruša Mujdrica si je zaradi odličnega nastopa prislužila naziv Outstanding University Delegate v okviru Sveta za človekove pravice ZN (Human Rights Council).

MUNLawS je tekmovanje v okviru Model United Nations (MUN) konferenc. Na teh se po pravilih postopka, ki veljajo za posamezen odbor mednarodne organizacije, obravnavajo pereče teme, ki pestijo mednarodno skupnost. Vsak delegat predstavlja po eno državo članico posameznega odbora, debata pa v celoti poteka v angleškem jeziku, kar pripomore ne le h krepitvi retoričnih in pogajalskih sposobnosti, ampak tudi bogatenju besedišča. Od leta 2013 se je konference MUNLawS udeležilo več kot 500 udeležencev iz 30 držav in 4 kontinentov.

Delegaciji čestitamo za uspehe na tekmovanju!