Novice

NAPOVEDUJEMO: Gospodarske pogodbe: tradicionalni in novejši posli gospodarskih subjektov avtorice prof. dr. Vesne Kranjc

Datum objave: 04.12.2019 | Datum poteka: 31.12.2030

V januarju 2020 bo izšla knjiga Gospodarske pogodbe: tradicionalni in novejši posli gospodarskih subjektov, avtorice dr. Vesne Kranjc. Knjiga na več kot 600 straneh obravnava institute in posle, značilne za poslovanje gospodarskih subjektov in je prenovljena izdaja dela Gospodarsko pogodbeno pravo iz leta 2006, ki je bilo že več let razprodano. Več poglavij je spremenjenih in dopolnjenih, ker so se spremenili v njih obravnavani pravni viri. Spet druge dopolnitve prejšnjega besedila so namenjene jasnejši predstavitvi in razlagi spornih vprašanj, upoštevana pa so tudi spremenjena stališča sodne prakse in teorije.

Najpomembnejša novost so na novo dodana poglavja, ki obravnavajo novejše posle s področja zavarovanja obveznosti, distribuiranja blaga in storitev ter izvajanja investicijskih del. Pri vsakem posameznem poslu so predstavljeni ekonomski oziroma gospodarski razlogi zanje, opozorjeno je na morebitne slovenske posebnosti pri ureditvi in na drugačno mednarodno ureditev, dodana pa je tudi primerjava z istovrstnimi posli. K boljši ponazoritvi pripomorejo primeri iz prakse in sodne odločbe, koristna pa bo tudi navedena dodatna literatura.

Študenti PF UM lahko knjigo naročite po posebni prednaročniški ceni, ki znaša 57,60 EUR, in sicer najkasneje do 20. decembra 2019. Knjigo lahko naročite na način, da izpolnite priloženo naročilnico in jo oddate v Pravni bukvarni (1. nadstropje, poleg referata) oz. jo oddate v poštni nabiralnik pred Pravno bukvarno. Po oddaji naročilnice boste s strani GV Založbe prejeli navodila o plačilu in prevzemu knjige. Knjigo boste lahko prevzeli na PF UM in na ta način prihranili tudi strošek poštnine.