Novice

Evropska noč raziskovalcev 2018 - "Sledimo navdihu"

Datum objave: 13.09.2018 | Datum poteka: 29.09.2018

Novica je potekla!

Evropska Noč raziskovalcev je financirana s strani Evropske komisije, ukrepi Marie Skłodowska-Curie. / This European Researchers' Night project is funded by the European Commission under the Marie Skłodowska-Curie actions.

Namen projekta “Varni z znanostjo” je popularizirati poklic raziskovalca, znanstvenika in ga približati širši javnosti, zlasti mladim. Projekt skozi vrsto aktivnosti ozavešča o družbeno pomembni vlogi raziskovalcev, znanosti in vplivu le-te na vsa področja človekovega delovanja. Obenem seznanja z vrsto evropskih pa tudi nacionalnih programov financiranja in drugih aktivnosti, namenjenih razvoju kariere raziskovalcev, raziskovalnemu delu, opremi in atraktivnih delovnih pogojev.

Vabljeni k ogledu predstavitvenega videa Evrospke noči raziskovalcev 2018.

Osrednji dogodek projekta »Varni z znanostjo« je Evropska noč raziskovalcev,  ki bo potekala v štirih  krajih: Ljutomeru, Mariboru, Kopru, Izoli, in sicer zadnja septembrska petka, 28. 9. 2018 in 27. 9. 2019. Dogodek je privlačen za vse, ki jih zanima, “kako deluje” in kaj znanost pomeni za naša življenja. Je izjemna priložnost zlasti za mlade, ki jim pomaga spoznati različne vidike atraktivnega poklica raziskovalca, ki odpira vrsto kariernih možnosti. Nenazadnje je tudi priložnost za sodelovanje v zanimivih poskusih, delavnicah, ogledih laboratorijev ter za sproščeno druženje z raziskovalci v festivalnem vzdušju. Mladi si lahko odgovorijo na vrsto vprašanj kot so: kako je biti raziskovalec, kaj vse raziskovalec pri delu počne, kako usklajuje delo s hobiji in družino.

Program je zasnovan poljudno, kljub znanstveni in raziskovalni naravi je namenjen širši javnosti.


Obiščite spletno stran projekta na http://www.ern.um.si/ in spletno stran UM - Varni z znanostjo - Evropska noč raziskovalcev 2018.


Spletna stran Evropske komisije.