Novice

Dr. Mensah Cocou Marius na Strateškem forumu na Bledu

Datum objave: 11.09.2019 | Datum poteka: 31.12.2020

Novica je potekla!

Dr. Mensah Cocou Marius se je kot povabljenec v času od 31. avgusta do 2. septembra 2019 udeležil Strateškega foruma na Bledu in Strateškega foruma mladih - Young BSF. Dogajanje je potekalo v Ljubljani in na Bledu.

"Young BSF" so se udeležili številni raziskovalci, mladi diplomati in predstavniki raziskovalnih centrov. Otvoritev je bila v Državnem zboru Republike Slovenije, s pozdravnimi nagovori predsednika Državnega zbora g.Dejana Židana, g. Petra Grka, generalnega sekretarja blejskega strateškega foruma in ge. Katje Geršak, izvršne direktorice Centra za Evropsko prihodnost.

V ponedeljek, 2. septembra 2019, je bila uradna otvoritev foruma na Bledu s pozdravnimi nagovori g. Mira Cerarja, podpredsednika vlade RS in ministra za zunanje zadeve RS, g. Marjana Šarca, predsednika vlade RS, Maríe Fernanda Espinosa Garcés, predsednice 73. zasedanja Generalne skupščine OZN.

Glavni dogodek je bil pogovor s predsednico Estonije go. Kersti Kaljulaid in predsednikom Slovenije g. Borutom Pahorjem.

Gre za forum s katerim so vodilni strokovnjaki, znani predavatelji in priznani akademiki ozaveščali o aktualnih temah kot so podnebne spremembe, digitalizacija izobraževanja, EU in Zahodni Balkan, izzivi nove Evropske komisije.