Novice-mediji

Izr. prof. dr. Borut Holcman v oddaji Obrazi sosednje ulice na Radiu Maribor, 25. maj 2024

Datum objave: 03.06.2024 | Datum poteka: 31.12.2099

Borut Holcman: "Ljudje smo dolžni biti drug do drugega predvsem – ljudje."

V oddaji Obrazi sosednje ulice smo gostili dr. Boruta Holcmana – profesorja zgodovine prava in še nekaterih drugih predmetov na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. Je tudi diplomirani teolog in je pet let služboval kot katoliški duhovnik, potem se je poročil in zašel v akademske vode.

Študentje ga na fakulteti, kjer predava, redno zelo pozitivno ocenjujejo, predvsem zaradi njegovega človeškega pristopa in humanistične širine, s čimer skuša v ta kdaj na videz suhoparna pravna razmerja vtkati okus po človeku in človečnosti, po dobroti in pravičnosti. "Resničen pravnik s pametjo in srcem vnaša v sicer kdaj toga pravna razmerja vsakdanjega življenja okus po človečnosti in sočutju," pravi.

Je tudi iskreno verujoč kristjan. Pravi, da je "odnos do sočloveka v vsakodnevni praksi resničen lakmusov papir, kako troedini Bog dejansko biva v notrini našega srca."

Pogovoru prisluhnite na povezavi: https://www.rtvslo.si/radio-maribor/zgodbe/borut-holcman-ljudje-smo-dolzni-biti-drug-do-drugega-predvsem-ljudje/709503