Dogodki

Strokovna delavnica AKTUALNA VPRAŠANJA DELOVNEGA PRAVA 2024

Datum objave: 04.04.2024 | Datum poteka: 14.04.2024

Dogodek je potekel!

KDAJ: četrtek, 11. april in petek, 12. april 2024
KJE: Moravske Toplice, Terme Vivat

Obveščamo vas, da bomo ponovno organizirali tradicionalno delavnico: »AKTUALNA VPRAŠANJA DELOVNEGA PRAVA (povezujmo teorijo s prakso)«, ki bo potekala v četrtek in petek, 11. in 12. aprila 2024 v Moravskih Toplicah v Termah Vivat.

Na delavnici bodo predstavljene novosti, ki jih tako za delavce kot delodajalce prinaša novela Zakona o delovnih razmerjih (ZDR- 1D).  Obravnavano bo vprašanje sklenitve in posebnosti pogodb o zaposlitvi, novosti v zvezi s prenehanjem pogodbe o zaposlitvi (po noveli in aktualni sodni praksi), pravice in obveznosti iz delovnega razmerja, spremenjene ali uvedene z novelo (na primer poskusno delo, izraba letnega dopusta, pravica do odklopa), pa tudi oskrbovalski dopust in druge odsotnosti z dela po novi zakonodaji. Obravnavano bo tudi aktualno vprašanje plače, drugih vrst plačil in plačila za nastanitev in predstavljena novejša upravna in sodna praksa glede varstva osebnih podatkov delavca.

Strokovna delavnica bo potekala po ustaljenem konceptu, in sicer bodo prvi dan v dopoldanskem času predavanja, popoldne delo po skupinah (reševanje primerov), drugi dan pa bo okrogla miza z razpravo o odprtih vprašanjih. Morebitne vaše dileme iz prakse nam lahko vnaprej posredujete na mail: darija.husar@um.si.

Predavatelji, ki bodo nastopili na strokovni delavnici: dr. Katarina Kresal Šoltes, mag. Biserka Kogej Dmitrovič, dr. Darja Senčur Peček, dr. Mojca Tancer Verboten, dr. Etelka Korpič-Horvat in Aljoša Polajžar.

V kolikor imate v zvezi z delavnico kakršnokoli vprašanje, ga prosimo posredujte na elektronski naslov: darija.husar@um.si ali pokličite na 02 250 42 15 in z veseljem vam bomo odgovorili.

Veselimo se ponovnega srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo.

Predstojnica Inštituta za delovna razmerja in socialno varnost ter vodja programa:
Red. prof. dr. Darja Senčur Peček

PRIJAVA