Dan Pravne fakultete Univerze v Mariboru, 25. oktober 2016

I. Ob Dnevu Pravne fakultete Univerze v Mariboru in v okviru tradicionalnega posveta ter projekta Medicina, pravo in družba je bilo izvedeno predavanje vrhunskega gostujočega profesorja Prof. Dr. Dres. h.c. Jožeta Strausa(Max Planck Institute for Intellectual Property and Competition Law, Nemčija).
Predavanje je bilo z naslovomZnanstveni napredek, pravo in etika - v luči zaščite medicinskih izumov.

II. Zanimivemu, aktualnemu in izvirnemu predavanju velikega Človeka je sledila podelitev priznanj GOSTUJOČIM STROKOVNJAKOM Pravne fakultete v letu 2016 in sicer mag. Igorju Strnadu, dr. Urški Kežmah, mag. Marjanu Špilarju in Vesni Gorjup Zupančič.

III. Že deveto leto zapored, smo tudi letos z velikodušno finančno pomočjo GRAWE zavarovalnice d.d. podelili priznanja in nagrade GRAWE EXCELLENCE AWARD desetim najboljšim diplomantov Pravne fakultete v Mariboru. Podelitev nagrad GRAWE Excellence Award je velik dogodek za fakulteto, predvsem pa za nagrajence, najboljše diplomantke in diplomante Pravne fakultete Univerze v Mariboru, saj prav zaradi njihovega vzora predstavlja študij na Pravni fakulteti študentom še večji izziv, profesorjem pa motivacijo za izvedbo še kakovostnejših predavanj. Najboljši diplomanti Pravne fakultete so tako dobili potrditev, da je njihov uspeh plod vztrajnosti in volje do dela in učenja.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Prireditev je bila obogatena tudi z glasbeno točko Pevskega zborčka Pravne fakultete. Naše študentke, s čudovitim vokalom so zapele pesem True colors, v originalni izvedbi pevke Cyndi Lauper in si zaslužile velik aplavz. Prisluhnite...

"So don't be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful,
Like a rainbow..."

Uradnemu delu je sledilo družabno srečanje naših diplomantov Alumni kluba pod sloganom "Enkrat študent Pravne fakultete Univerze v Mariboru, vedno naš študent." Druženje je bilo ob kozarčku žlahtne kapljice, kulinaričnih dobrotah ter ob zvokih glasbene skupine Proti toči - Proti poledici.

Naj naša srečanja postanejo tradicionalna. Naj se na njih srečujejo diplomanti naše fakultete, naj postane zgradba fakultete kraj, kjer se izmenjujejo izkušnje, obujajo spomini in kujejo morebiti tudi nova skupna sodelovanja, predvsem pa, da se poglabljajo in na novo snujejo prijateljske vezi.

Na srečnje tudi prihodnje leto.