Študentska pravda 2021

V sredo, 9. junija 2021, smo na Pravni fakulteti ob upoštevanju epidemioloških smernic uspešno izvedli že 6. Študentsko pravdo – tekmovanje slovenskih študentov prava iz znanja civilnega prava. Tokrat z rekordnim številom ekip. V pisni fazi je sodelovalo kar 12 ekip iz treh pravnih fakultet.

Na dveh polfinalnih obravnavah so se srečale ekipe iz Pravne fakultete Univerze v Mariboru (PF UM), ena ekipa iz Pravne fakultete Univerze v Ljubljani (PF UL) in prvič tudi ekipa iz Evropske pravne fakultete Nove Univerze (EPF NU). Po mnenju prvega polfinalnega senata (višja sodnica Alenka Zadravec, odvetnik Andrej Pohar (o.p. Čeferin, Pogačnik, Novak, Koščak in partnerji), Anže Arko (o.p. Ilić in partnerji)), je prevladala ekipa PF UM v sestavi Iza Beširević, Matej Rožmarin in Teodora Kordiš nad ekipo EPF NU v sestavi Urša Ravnikar Šurk, Laura Glaner, Eva Krapež in Andraž Slatnar. Na vzporedni polfinalni obravnavi je senat (odvetnica dr. Urška Kežmah, odvetnik Žiga Stamenković (o.p. Stamenković) in odvetnik Matija Urankar (o.p. Senica in partnerji)) odločil, da v finale napreduje ekipa PF UL v sestavi Manca Vrtačnik, Manca Voje in Matevž Bedič, ki je prevladala napram ekipi PF UM, ki so jo sestavljali Maruša Erce, Maša Hajdinjak, Nikola Jovanović, Tjaša Galič in Gal Pastirk.

V finalu je senat, ki ga je kot predsednik vodil višji sodnik Anton Panjan, ob njem pa kot člana odvetnik Slavko Vesenjak in odvetnica Vesna Gorjup Zupančič, odločil, da 1. mesto na tekmovanju zasede ekipa PF UL v sestavi Manca Vrtačnik, Manca Voje in Matevž Bedič. Za najboljšo tekmovalko pa je bila izbrana študentka PF UM Teodora Kordiš.

Fotogalerija