Priložnost: Sodišče EU potrebuje pravnike in lingviste

Sodišče Evropske unije v Luksemburgu išče pravnike za zaposlitev v službi za raziskave in dokumentacijo ter pravnike lingviste za slovenski jezik. Prijaviti se je možno kadarkoli, saj gre za stalna razpisa.

Pravniki v službi za raziskave in dokumentacijo bodo izvajali študije in raziskave ter urejali dokumentacijo v zvezi s pravom unije in nacionalnimi pravi.

Za zaposlitev na stopnji AD 5 (karierni začetniki) sta zahtevana univerzitetna izobrazba iz nacionalnega prava in dobro poznavanje prava EU, delovne izkušnje so zelo zaželene. Na tem delovnem mestu je potrebno tudi dobro poznavanje francoskega jezika. Gre za zaposlitev za eno leto z možnostjo podaljšanja.

Pravniki lingvisti za slovenski jezik morajo poleg zanimanja za pravno prevajanje imeti še diplomo pravne fakultete iz slovenskega prava, odlično morajo obvladati slovenski jezik in temeljito obvladati vsaj enega od naslednjih jezikov: francoščina, nemščina, italijanščina, španščina, angleščina.

V izbirnem postopku bodo imeli prednost kandidati, ki dobro poznajo francoski jezik in imajo že delovne izkušnje. Zaposlili se bodo za določen čas, in sicer bodo nadomeščali pravnike lingviste na porodniškem ali starševskem dopustu.

Vir: http://eu.sta.si/2376733/sodisce-eu-potrebuje-pravnike-in-lingviste