Študentski domovi UM - več kot le dom

Vsi, ki prihajate študirat na Univerzo v Mariboru, potrebujete novi dom. Ponudimo vam ga lahko mi, in sicer VEČ KOT LE DOM. Trenutno ponujamo 2663 ležišč v 16 različnih domovih na petih lokacijah, tj. Gosposvetska, Tyrševa, Lent, Smetanova in Gorkega – Quadro. Ponujamo 753 enoposteljnih in 955 dvoposteljnih sob s souporabo sanitarij in kuhinj v klasičnih domovih ali domovih apartmajskega tipa, kjer si dva ali štirje delijo kopalnico, WC ter kuhinjo.

Študentom omogočamo dobre razmere za študij, saj ima vsaka soba internetni priključek, CATV, študentje pa lahko za svoje delo v sobah najdejo tudi mir in tišino.

Posebni prostori so namenjeni tudi študentom glasbe in likovne pedagogike, kar jim omogoča ustvarjanje v miru, če pa želite razgibati telo in okrepiti mišice, se lahko podate v fitnes, na igrišče, v telovadnico, sobo za igranje namiznega tenisa ali pa zaplavate v bazenih kopališča Pristan.

Če želite oprati perilo, lahko to storite v pralnici v domu in če nimate kje parkirati jeklenega konjička, je možnost za to v podzemni garaži v naselju. Spoznavne večere in druge oblike druženj organizirate v prostorih za obštudijske dejavnosti v kletnih prostorih, da ne motite drugih.

Imate torej dovolj razlogov zakaj bivati v študentskih domovih!

Študentsko življenje v študentskem domu pomeni prilagajanje sostanovalcem, ki prihajajo iz različnih okolij, z različnimi navadami in cilji; pomeni pa tudi navezovanje trajnih prijateljstev, širjenje socialne mreže, pomoč pri študiju in veselje ob druženju, zato so za mnoge študentski časi eno najlepših obdobij v življenju. Maksimalno jih izkoristite in preživite v naši »družini«, ki pomeni VEČ KOT LE DOM.

Več informacij: spletna stran ŠD​ UM.​
 

Image result for študentski domovi maribor tyrševa
Študentski dom na Tyrševi, le 50 metrov od Pravne fakultete UM

Življenje v študentskih domovih UM - predstavitveni video