Obvestila

Obvestila 1 do 20 od 35

Prijave na dogodke uvajalnega tedna za bruce

Datum objave: 16. August 2017 | Datum poteka: 31. October 2017

Dragi bruci.

V nadaljevanju vas vabimo k prijavi na dogodke, ki jih rektorat Univerze v Mariboru organizira za vas v sklopu UVAJALNEGA TEDNA ZA BRUCE.

Vljudno vabljeni.

Predstavitev:

IT storitve za študente (Računalniški center Univerze v Mariboru)

Prijava na dogodek na spletni povezavi https://it.um.si/rcum/Strani/izobrazevanje.aspx?nID=67

Posebni gost: Urška Vučak Markež (diplomantka Fakultete za naravoslovje in matematiko UM; vloge v Čista desetka, Zvezde plešejo)

Prijava na dogodek na  spletni strani Kariernega centra UM

Kandidatura za tutorje študentom

Datum objave: 9. August 2017 | Datum poteka: 31. October 2017

Spoštovani študenti Pravne fakultete UM!
Študentski svet Pravne fakultete UM v skladu s prakso preteklih let, odpira prijave na mesta tutor študent, ter koordinator tutorjev študentov.

Prijavnice, ki so v prilogi najdete tudi na spletni strani Študentskega sveta (http://sspfum.si/), ob obrazcu pa je potrebno priložiti še motivacijsko pismo in ohranjati predpisano povprečje. Tutorstvo je na naši fakulteti zelo dobro razvejano, na kar kažejo odzivi študentov, zato si to kvaliteto želimo ohranjati, hkrati pa h kandidiranju spodbuditi tudi nove potencialne tutorje. Če rad pomagaš sošolcem, mlajšim kolegom ali pa ti je enostavno katero področje pisano na kožo, si zagotovo pravi kandidat za tutorja.

Kandidaturo oddate v zaprti ovojnici v Klubski sobi Pravne fakultete  - predalček ŠS PF, z pripisom kam kandidirate in pripisom - ne odpiraj.

ROK - koordinator tutorjev: 29.8.2017 do 12.00 ure.
ROK - tutor: 5.9. 2017 do 12.00 ure.

Študentski svet bo kandidate o razgovoru obvestil naknadno, po prejemu kandidatur.

Vaš ŠS

Projektna raziskovalna naloga »Po kreativni poti do znanja 2016/2017«

Datum objave: 3. August 2017 | Datum poteka: 31. December 2018

Študenti Pravne fakultete Univerze v Mariboru, Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru so v okviru projekta: "Po kreativni poti do znanja 2016/2017" opravili raziskovalno delo in na njegovi podlagi oblikovali preko 300 strani dolgo raziskovalno nalogo z naslovom “Odškodninska odgovornost Republike Slovenije in Evropske unije za izbris kvalificiranih obveznosti banke: Analiza posledic primera Kotnik.

Leta 2013 je slovensko javnost pretresla novica, da so največje komercialne banke v Republiki Slovenji po odredbi Banke Slovenije izvršile izredni ukrep prenehanja obveznosti bank. Številni imetniki finančnih instrumentov so zaradi ukrepa izgubili naložbe velikih vrednosti, zaradi česar po zaključenih postopkih pred Sodiščem Evropske unije in Ustavnim sodiščem Republike Slovenije (zadeva Kotnik) leta 2016 in 2017 pripravljajo odškodninske tožbe in načrtujejo svoje nadaljnje ukrepanje v zvezi s tem.

Študenti Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, Pravne fakultete Univerze v Mariboru ter Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru so v zvezi s to aktualno in zanimivo temo v okviru javnega razpisa za projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – “Po kreativni poti do znanja 2016/2017” pod mentorstvom glavnega pedagoškega mentorja in koordinatorja izr. prof. dr. Klemena Podobnika, pedagoških mentoric izr. prof. dr. Janje Hojnik  in doc. dr. Vite Jagrič ter delovnih mentorjev doc. dr. Matije Damjana in Grega Peljhana v obdobju med 1. 3. 2017 in 31. 7. 2017 opravili raziskovalno delo in na njegovi podlagi oblikovali preko 300 strani dolgo raziskovalno nalogo z naslovom “Odškodninska odgovornost Republike Slovenije in Evropske unije za izbris kvalificiranih obveznosti banke: Analiza posledic primera Kotnik”.

Namen projekta je bil predstaviti posledice izbrisa kvalificiranih obveznosti bank v primeru Kotnik v luči morebitne odškodninske odgovornosti države, komercialnih bank, Banke Slovenije in Evropske unije za sprejete ukrepe ter pripraviti natančno analizo sodne prakse in zakonodaje, ki je relevantna za to področje. Študentje so nalogo razdelili na dva sistemska sklopa in sicer splošnega, ki zajema teoretična pravila (relevantni pravni okvir), ter posebnega, v katerem so teorijo aplicirali na položaj imetnikov finančnih instrumentov, ki so jih sprejeti ukrepi prizadeli. Pri tem so najprej v splošnem, teoretičnem delu predstavili dejansko stanje (študenta Lara Matan in Emmett Clarkson), pravni okvir, ki zajema bančno pravo Republike Slovenije (študent Miloš Dimitrijević) in Evropske unije (študentka Mirjam Homar), analizo učinkov mehkega prava Evropske unije (študentka Lina Burkelc Juras), pravila glede odškodninske odgovornosti Republike Slovenije (študent Sašo Šilec) in bank (študentka Ana Bonča) za kršitve relevantne nacionalne zakonodaje ter pravila glede odškodninske odgovornosti držav članic (študentka Ana Bonča) in Evropske unije (študentki Urška Ušeničnik in Lara Matan) za kršitve prava Evropske unije. V drugem delu prispevka so študentje natančno in sistematično analizirali mehanizme odškodninske odgovornosti ter zahtevke proti različnim relevantnim akterjem – komercialnim bankam (študentka Ana Bonča), organom vodenja in nadzora bank (študentka Mirjam Homar), delničarjem (študentka Mirjam Homar), Banki Slovenije (študent Miloš Dimitrijević), Republiki Sloveniji (študenta Lina Burkelc Juras in Sašo Šilec) in Evropski uniji (študentka Urška Ušeničnik), ki bi lahko prišli v poštev v odškodninskih pravdah in drugih postopkih zaradi uveljavljanja povračila škode, ki je bivšim imetnikom finančnih instrumentov nastala z izrečenimi izrednimi ukrepi.

Menimo, da bodo projektni rezultati lahko koristni za vse, ki se z v nalogi obravnavanimi vprašanji odgovornosti Evropske unije, države članice, Banke Slovenije ali poslovnih bank srečujejo v praksi in morda zaradi nepoznavanja relevantnih institutov ne izkoristijo vseh možnosti za uveljavitev svojih pravic ali pravic strank, ki jih zastopajo. Upamo, da bo naloga čim prej izšla tudi v knjižni obliki, ki bo na voljo javnosti.

Poziv prostovoljcem

Datum objave: 26. July 2017 | Datum poteka: 31. August 2017

Poziv prostovoljcem - pravnikom, ki bi pravno pomoč za socialno ogrožene izvajali pro bono, v skladu s svojimi zmožnosti in željami. Poziv je objavljen na spletni strani www.pravni-center.si.

»NP SBOP« ŠTIPENDIJA

Datum objave: 14. July 2017 | Datum poteka: 31. December 2017

Redna komisija v sestavi dr. Borut Holcman, odvetnica mag. Nataša Štelcer, odvetnik Robert Berkovič je po izvedenem tretjem krogu izmed 5 kandidatov izbrala zmagovalca štipendijskega projekta »NP SBOP« za študijsko leto 2017/2018. Zmagovalec je Renato Kenda, drugo uvrščeni je Aleksander Kokerić, tretje uvrščena pa je Nina Dajčman.

Za sodelovanje se zahvaljujemo vsem sodelujočim in tudi izredni komisiji v sestavi dr. Vesna Rijavec, ddr. Matjaž Mulej, doc. dr. Vesna v. Godina, Dejan Zavec, Jure Bračko in Tine Križanič.

OBVESTILO ZA ŠTUDENTE MAGISTRSKEGA ŠTUDIJSKEGA PROGRAMA 2. STOPNJE »PRAVO« in DOKTORSKEGA ŠTUD. PROGRAMA 3. STOPNJE "PRAVO"

Datum objave: 7. July 2017 | Datum poteka: 31. December 2018

Obveščamo Vas, da je Senat PF UM sprejel NOVI Navodili za pripravo zaključnega dela na II. in III. stopnji bolonjskega študijskega programa Pravo.

Navodili stopita v veljavo z dnem potrditve na Senatu PF UM.

NOVI Navodili in sklepa Senata PF UM najdete v rubriki Študij - Študijski programi.

Natečaj: Nariši nam majico

Datum objave: 4. July 2017 | Datum poteka: 31. August 2017

Študentke in študenti Univerze v Mariboru!

Si želiš, da bi prav tvoja oblikovalska ideja krasila majico vseh bruck in brucev Univerze v Mariboru generacije 2017/2018? Prijavi se na natečaj in z grafično predlogo izrazi svoja razmišljanja in opažanja, povezana z Univerzo v Mariboru.

Nagrada, ki jo prejme zmagovalec: tablični računalnik Apple.

Razpis in pravila natečaja se nahajajo v prilogi.

Vabljeni k sodelovanju! ​​

Interni_oblikovalski_natečaj.pdf
Slogan_UM.jpg    
sweetly_broken_pisava_slogan.zip  

Študentska pravda

Datum objave: 4. July 2017 | Datum poteka: 31. December 2017

Prijave k tekmovanju Študentska pravda so zaključene! Letos bodo na tekmovanju prvič sodelovale ekipe vseh treh slovenskih pravnih fakultet. Tekmovalcem zaželimo srečo pri pripravah!

Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja 2017/2018 v Študentske domove UM

Datum objave: 12. June 2017 | Datum poteka: 31. August 2017

ROK za elektronsko oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja na spletni strani http://portal.evs.gov.si/bivanje/ je 16. 8. 2017 (za pošiljanje priporočeno po pošti do 21. 8. 2017).

Prijavite se z digitalnim potrdilom (elektronski podpis) ali z uporabniškim imenom in geslom – obvezno ustvarite novo geslo.

Nepravilno in nepravočasno oddane prošnje na pošto so zavržene, zato z oddajo prošnje ne odlašajte do zadnjega dne!

Za pomoč: ekc@gov.si, tel.: 080 2002

Pisarna za študentske domove Maribor: umsd@um.si , tel.: 02 228 42 19, 041 656 745

 

NOVOST ZA DIPLOMANTE 1. STOPNJE: Pravico do subvencioniranega bivanja za študijsko leto 2016/17 imate do 30. 9. 2017, vendar morate za študijsko leto 2017/18 oddati Prošnjo za sprejem. V študentskih domovih boste lahko bivali tudi od 1. oktobra do ponovne uveljavitve subvencije, plačevali boste sedanjo stanarino povišano za znesek subvencije  (21,50€).

 

PROŠNJO ZA SPREJEM oddajo tudi študenti, ki bivajo v študentskih domovih, a so se med letom zaposlili ali vpisali na drug študijski program, kot so bili vpisani v tekočem študijskem letu ipd..

 

VSELITVE: v sredini septembra bo na naši spletni strani  objavljen prednostni seznam študentov za vselitve, na domač naslov boste prejeli odločbo, nato še VABILO NA VSELITEV. Vselili vas bomo v domove v bližini vaše fakultete in v okviru možnosti upoštevali vaše želje. Med letom se lahko tudi preselite.

 

Dobrodošli v Študentskih domovih UM, kjer boste imeli »Več kot le dom«!

NOVI AIPS

Datum objave: 5. June 2017 | Datum poteka: 31. December 2017

Zaživel je nov spletni AIPS za študente. Sedaj je na voljo v novi podobi, z možnostjo uporabe na mobilnih napravah, z možnostjo preklopa na angleško različico in drugimi novostmi.​

Študentska pravda 2017 - VABLJENI K SODELOVANJU

Datum objave: 26. May 2017 | Datum poteka: 31. December 2017

Spoštovani študenti,

tudi letos se ponovno organizira tekmovanje študentov prava "Študentska pravda", iz znanja civilnega pravdnega postopka in civilnega materialnega prava.

Vljudno vabljeni k sodelovanju.

Pohitite s prijavo, seznanite se z vsebino preteklega primera in oglejte si atraktiven video.

Še so na voljo štipendije za študijske obiske dijakov in študentov - rok za prijavo: 30.9.2017

Datum objave: 26. May 2017 | Datum poteka: 1. October 2017

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS sporoča, da so sredstva na 228. javnem razpisu za štipendiranje študijskih obiskov dijakov in študentov v tujino, še na voljo.

Sredstva so namenjena štipendiranju vsaj 3-tedenskih študijskih obiskov študentov ter vsaj 2-tedenskih študijskih obiskov dijakov v obdobju od 1. 10. 2016 dalje, pri čemer se mora študijski obisk pričeti najkasneje 30. 9. 2017. Sredstva se dodelijo za pokritje neposrednih stroškov študijskega obiska.

Zadnji rok za prijavo je 30.9.2017.

Vse informacije glede razpisa najdete na tej povezavi.

Dodatne informacije je možno v času uradnih ur dobiti tudi osebno na naslovu sklada ali telefonsko pri Minki Glinšek na 01 43 45 893 ali minka.glinsek@sklad-kadri.si.

 

Prijazen pozdrav,

Katja Kralj Tomšič

Oddelek za analize in odnose z javnostmi

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije

Telefon: 01 43 41 588

E-pošta: katja.kralj-tomsic@sklad-kadri.si

Ponovni poziv študentom k uporabi univerzitetne e-pošte >>ime.priimek@student.um.si.<<

Datum objave: 24. April 2017 | Datum poteka: 31. December 2017

Spoštovani študenti.

Vljudno vas pozivamo, da za kontaktiranje profesorjev in strokovnih služb PF UM uporabljate svojo univerzitetno e-pošto, saj sicer številno e-pošto, tudi z Gmaila, računalniški sistem vrže pod neželeno pošto, kar posledično pomeni, da želenega odgovora žal ne boste prejeli.

Več e-poštnem naslovu si preberite TUKAJ.

Priložnost: Sodišče EU potrebuje pravnike in lingviste

Datum objave: 24. April 2017 | Datum poteka: 31. December 2017

Sodišče Evropske unije v Luksemburgu išče pravnike za zaposlitev v službi za raziskave in dokumentacijo ter pravnike lingviste za slovenski jezik. Prijaviti se je možno kadarkoli, saj gre za stalna razpisa.

Pravniki v službi za raziskave in dokumentacijo bodo izvajali študije in raziskave ter urejali dokumentacijo v zvezi s pravom unije in nacionalnimi pravi.

Za zaposlitev na stopnji AD 5 (karierni začetniki) sta zahtevana univerzitetna izobrazba iz nacionalnega prava in dobro poznavanje prava EU, delovne izkušnje so zelo zaželene. Na tem delovnem mestu je potrebno tudi dobro poznavanje francoskega jezika. Gre za zaposlitev za eno leto z možnostjo podaljšanja.

Pravniki lingvisti za slovenski jezik morajo poleg zanimanja za pravno prevajanje imeti še diplomo pravne fakultete iz slovenskega prava, odlično morajo obvladati slovenski jezik in temeljito obvladati vsaj enega od naslednjih jezikov: francoščina, nemščina, italijanščina, španščina, angleščina.

V izbirnem postopku bodo imeli prednost kandidati, ki dobro poznajo francoski jezik in imajo že delovne izkušnje. Zaposlili se bodo za določen čas, in sicer bodo nadomeščali pravnike lingviste na porodniškem ali starševskem dopustu.

Vir: http://eu.sta.si/2376733/sodisce-eu-potrebuje-pravnike-in-lingviste

Generalni natečaj za upravne uslužbence v institucijah EU 2017

Datum objave: 4. April 2017 | Datum poteka: 31. December 2017

Ste se že prijavili? Vse o izbirnem postopku si preberite na uradni spletni strani, kjer služba za izbor kadrov EPSO objavlja informacije o njem. Ob enem pa ponuja odgovore na številna vprašanja o tem koga išče in kaj pričakuje.

ROK PRIJAVE: 3. MAJ 2017

Veliko sreče pri prijavi in sicer!

8 KORAKOV DO ZAPOSLITVE V INSTITUCIJAH EU

Medtem ko loviš priložnost za zaposlitev ali pripravništvo v izbrani instituciji Evropske unije, ne pozabi, da poleg znanja in spretnosti, pridobljenih v procesih formalnega izobraževanja, na trgu dela štejejo tudi kompetence, pridobljene izven študija.

8. korak: Ne pozabi na neformalno! Izkoristi Erasmus+

Tisto, kar te loči od drugih in ti prinaša dodano vrednost na trgu dela: tvoje izkušnje, pridobljene izven formalnega izobraževanja. Te so v tujini zelo cenjene, saj ne izkazujejo le tvojega znanja, pač pa kažejo na tvoje vrednote in na to, kakšna osebnost si. Evropska unija ponuja številne možnosti, da v procesih neformalnega izobraževanja in učenja pridobiš kompetence, ki ti bodo ob zaposlitvi prišle še kako prav. Svetujemo ti, da raziščeš možnosti v okviru programov Erasmus+:

Se udeležiš mladinske izmenjave in nekoč morda postaneš del ekipe evropskih mladinskih delavcev. Mladinske izmenjave trajajo od 5 do 21 dni. Mladim iz različnih držav omogočajo, da se srečajo ter krajši čas skupaj bivajo in sodelujejo pri skupnih projektih. Dejavnosti, v katerih sodelujejo, navadno obsegajo delavnice, vaje, razprave, igranje vlog, zunanje aktivnosti in drugo. Učne izkušnje udeležencev na mladinskih izmenjavah so priznane v potrdilu Youthpass.

Sodeluješ v programih Evropske prostovoljske službe. Prostovoljec EVS se zaveže, da bo delal za organizacijo v tujini. Projekti prostovoljskega dela zajemajo številne dejavnosti z različnih področjih, kot so delo z mladimi, kultura, socialno varstvo in varovanje okolja. Prostovoljsko delo je neplačano delo s polnim delovnim časom. Traja najmanj 2 tedna in največ 12 mesecev. Kriti so vsi osnovni stroški udeležbe v projektu prostovoljskega dela: stroški nastanitve in prehrane ter lokalnega javnega prevoza. Prostovoljec lahko tudi prejme majhno žepnino.

O udeležbi v tovrstnih programih povprašaj v lokalnih mladinskih organizacijah in centrih. Ali skoči na nacionalno agencijo MOVIT!


ZGRABI SVOJO PRILOŽNOST.EU!

Iščeš prvo zaposlitev ali pripravništvo? Morda ustrezno štipendijo?

PRIPRAVNIŠTVA IN ŠTUDIJSKE PRAKSE

Evropska centralna Banka, Generalni direktorat za ekonomski razvoj (DG/ED), iz katerega prihajata tudi Ekonomski bilten in Letno poročilo ECB, vabi univerzitetne diplomante in tiste, ki so blizu zaključku svojega študija, da se pridružijo njihovemu pripravniškemu programu za leto 2017. Pogoj: (vsaj) diploma iz ekonomije, financ, statistike, inženirstva ipd; poznavanje ekonomskih zadev vsaj enega izmed štirih oddelkov direktorata;  izkušnje s katerim izmed naslednjih tipov podatkov: makroekonomski, podatki finančnih trgov, mikro in podatki v podjetjih; delovno znanje uporabe statističnih in ekonometričnih programov (Stata, R, MATLAB ali EViews) ali napredno znanje programskih jezikov. Med zahtevami je še temeljito znanje angleščine. Trajanje: 6 mesecev, z možnostjo podaljšanja do enega leta. Kraj: Frankfurt. Plačilo: 1050 eur/mesec. Rok za prijavo: 18.4.2017

http://bit.ly/ECB_Economic_Developments

Evropska policijska agencija EUROPOL bo okrepila svoje vrste s pripravnikom ali priravnico v forenzičnem laboratoriju Centra za kibernetski kriminal. Delo tu obsega pripravo raziskovalnih in razvojnih aktivnosti, tehnične priprave in predvsem veliko konkretnih nalog. Pogoj za prijavo je (skoraj) zaključeni študij iz spletne forenzike, obratnega inženirstva, analize zlonamesnke programske opreme, odpornosti informacijskih sistemov na vdore, tehnologije Multi-OS ipd. Od kandidatov pa želijo še nekaj drugih tehničnih in socialnih spretnosti, kot je zmožnost dela v večkulturnem okolju. Trajanje: od tri do šest mesecev. Pričetek: 1. junij. Kraj: Haag, Nizozemska. Plačilo: 782 eur/mesec. Rok za prijavo: 9.4.2017

http://bit.ly/EUROPOL_Security_Reseracher

Pridruži se Svetu Evrope in sodeluj pri varovanju človekovih pravic! Če imaš visokošolsko izobrazbo vsaj prve stopnje ter željo po pridobivanju praktičnih izkušenj in znanja o delovanju institucije odpotuj v Strasbourg septembra, ko so na sporedu nova, jesenska, petmesečna pripravništva. Pripravništva pri Svetu Evrope niso plačana, vendar bo že hitra raziskava na spletu navrgla nekaj možnosti mednarodnih štipendij, za katere lahko zaprosiš, zato ne odlašaj s prijavnim obrazcem – izpolni ga v angleškem ali francoskem jeziku. Rok za prijavo: 29.4.2017

http://bit.ly/COE_Traineeships

Študiraš mednarodne odnose, obramboslovje, politične ali varnostne vede? Morda si interdisciplinarni/a kandidat/ka z znanji ekonomije, financ in področja človeških virov? So tvoja področja IT, spletno ali grafično oblikovanje, književnost ali prevajanje? Si inženir ali aeronavtik? Ali pa prihajaš s področja medijev ali novinarstva? Govoriš rusko, arabsko ali ukrajinsko? Lahko samostojno raziskuješ in opravljaš analize? NATO potrebuje tvoje spretnosti! Razpisuje program za stažiranje v letu 2018, ki je namenjen študentom višjih letnikov (nad 21 let) ali diplomirancem, ki so izobrazbo pridobili pred manj kot letom dni. Pripravništva trajajo šest mesecev in so plačana. Kraj: Bruselj. Rok za prijavo: 18.4.2017

http://bit.ly/NATO_Intrenships2018

The EUROMED Migration IV je program za učinkovit dialog in sodelovanje med EU in državami mediteranskega partnerstva na področju migracij, mobilnosti ter mednarodne zaščite in azila. Usmerja ga Mednarodni center za razvoj migracijske politike (ICMPD), s pomočjo spletne platforme i.MAP, ki predstavlja bazo znanj in informacij v podporo uravnoteženim politikam. Prvič razpisuje obširen »pripravniški program upravljanja z migracijami i.MAP«, ki bo do leta 2019 ponudil 32 pripravniških delovnih mest. Prijavijo se lahko študenti ali diplomiranci magistrskega ali doktorskega študija z usmeritvijo na področju migracij, ki poznajo globalne trende in migracijsko politiko EU. Odlikujejo pa jih spretnosti raziskovanja in pisanja. Angleščina je pogoj, zaželeno je znanje francoščine ali arabščine. Pripravništvo je plačano: 800 eur/mesečno. Kraj: Valleta, Malta. Rok za prijavo: 14.4.2017

http://bit.ly/iMAP_Migration_Governance_Traineeship

Je tvoje znanje nemščine na ravni maternega jezika? Govoriš tudi angleško? Morda pa celo francosko? Bi se rad/a preizkusil/a z delom v pravem svetovalnem podjetju? European Affairs Consulting Group (Eacon), ki svetuje o zadevah EU, išče pripravnika/co, ki bo z delom pričel/a v naslednjem mesecu. Najmanj tri mesece bo zadolžen/a za spremljanje debate o ključnih politikah in razvoju v Evropski uniji in delo z evropsko zakonodajo. Poleg tega bodo naloge zajemale tudi snovanje člankov, govorov, predstavitev in korespondence ter organizacijo sestankov in dogodkov. Kraj: Bruselj. Rok za prijavo: 10.4.2017

http://bit.ly/EACON_Internship

Si doma v evropskih politikah? Razumeš delovanje evropskih institucij in odločevalskega procesa? Poznaš in te zanima delo na področju naložbene filantropije? Organiziranost je tvoje drugo ime, hkrati pa samostojno delaš na projektih? Torej se odpravi v Bruselj in postani pripravnik/ca za javne politike pri Evropskem združenju za naložbeno filantropijo. Tvoje naloge bodo obsegale notranjo komunikacijo in stik z različnimi organizacijami in institucijami (npr. Evropsko komisijo, Evropskim parlamentom, Svetom, G8 ipd). V pomoč boš pri organizaciji dogodkov in seminarjev ter izmenjavi informacij o politikah na EU in na nacionalnih ravneh. Pripravništvo je plačano. Začne se v maju, traja šest mesecev in ga je mogoče podaljšati. Rok za prijavo: 16.4.2017

http://bit.ly/EVPA_Policy_intern

Te veselijo komuniciranje, mediji ali novinarstvo? Te zanima delo v nevladnem sektorju? Si spreten/na pripovedovalec/ka zgodb in znaš razviti privlačna sporočila? Lahko se pridružiš mednarodni organizaciji Korak za Korakom (ISSA), ki služi kot učna skupnost za kakovost življenja in enakost majhnih otrok in njihovih družin. Če blestiš v pisanju v angleškem jeziku in imaš izkušnje (z objavami na družbenih omrežjih), postani pripravnik/ca za komuniciranje v Leidnu na Nizozemskem. Plačilo: 700 eur/mesečno. Pripravništvo traja 6 mesecev. Rok za prijavo: 15.4.2017

http://bit.ly/ISSA_Communications_Intern

Kakšno vlogo bi morala igrati mesta pri izboljševanju mobilnosti in transporta v EU? Imaš prave odgovore? Zapiši jih v motivacijsko pismo in ga pošlji mreži evropskih mest Eurocities, ki združuje več kot 130 največjih evropskih mest ter partnerska mesta drugih držav. Tvoje delo bo obsegalo spremljanje pobud in sodelovanje pri oblikovanju izročkov, povzetkov in predlogov o politikah EU na področju transporta. Pripravništvo ni plačano, predviden je prispevek okoli 200 EUR za pokritje osnovnih življenjskih stroškov + službeni telefon + kosilo + karta za javni prevoz. Kraj: Bruselj. Rok za prijavo: 19.4.2017 (do 12.00)

http://bit.ly/EUROCITIES_Work_Experience

Še vedno se lahko prijaviš tudi na:

Ne pozabi na prakso Roberta Schumana, s katero Evropski parlament univerzitetnim diplomantom najrazličnejših smeri omogoči, da se bolje seznanijo z njegovim delom v okviru sprejemanja zakonodaje, prevajanja in odnosov z javnostmi. Prakso lahko opravljaš v Bruslju, Strasbourgu in drugih mestih v državah članicah EU. Ne zamudi priložnosti in naberi svoje prve izkušnje v mednarodnem okolju. Z opravljanjem pripravništva boš pričel/a v oktobru. Rok za prijavo: 15.5.2017

http://bit.ly/Evropski_parlament_Prakse

Friends of Europe je eden izmed vodilnih think-tankov, s sedežem v Bruslju, ki raziskuje z namenom povezovanja ljudi, spodbujanja razprave in sprememb v smeri bolj vključujoče, trajnostne in v prihodnost usmerjene Evrope. Trenutno razpisuje pripravniško delovno mesto programskega asistenta, ki bo pretežno delal na področjih zagotavljanja miru, varnosti in obrambe. Za uspešno prijavo potrebuješ univerzitetno diplomo relevantnega področja, dobro zanje angleščine ter nekaj izkušenj z raziskovalnim delom. Pripravništvo je plačano. Rok za prijavo: 1.7.2017

http://bit.ly/FriendsOfEurope_PogrammeAssistant

Si diplomiral/a iz pravnih ved? Se ti zdijo uredbe in direktive še posebej privlačne? Te zanima, kako je videti in slišati razlaga Sodišča Evropske unije, če jo spremljaš neposredno iz sodne dvorane? Potem se odpravi v Luksemburg, kajti razpisana so 5 mesečna pripravništva v različnih direktoratih Sodišča. Konferenčnim tolmačem pa so na voljo prakse v tolmačenju, ki trajajo od deset do dvanajst tednov. S seboj vzemi še osnovno znanje francoščine in svojo diplomo. Rok za prijavo: 30.4.2017

http://bit.ly/CourtEU_Stages_Lux

Si univerzitetni diplomant prava? Si že dosegel napredno stopnjo usposabljanja ali raziskovanja na področju prava EU? Te odlikuje dobro znanje angleškega jezika? Morda pa govoriš še francosko (prednost)? Lahko se poteguješ za pripravništvo v uradu Evropskega varuha človekovih pravic v Bruslju ali Strasbourgu. Pričetek pripravništva: september 2017. Trajanje: 4 mesece, z možnostjo podaljšanja do 1 leta. Višina štipendije se določi individualno. Rok za prijavo: 30.4.2017

http://bit.ly/EUOmbudsman_traineeship

Ideale človeškega dostojanstva lahko zagovarjaš na mednarodni ravni. Urad visokega komisarja (OHCHR), ki usmerja prizadevanja Združenih narodov na področju človekovih pravic, s sedežem v Ženevi, namreč išče pripravnike različnih strok, povezanih z njegovim delom (mednarodno pravo, politične in družbene vede, zgodovina ipd.). Pogoj: vpis v magistrski in doktorski študij, ali zadnji letnik dodiplomskega študija. S pripravništvom lahko pričneš tudi leto dni po zaključku študija. Zahtevano je znanje vsaj dveh uradnih jezikov ZN (angleščina, francoščina, arabščina, španščina, ruščina, kitajščina). Pozor: pripravništva pri ZN niso plačana, vse stroške življenja v Švici kriješ sam/a. Rok za prijavo: v teku do 30.9.2017

http://bit.ly/OHCHR_Internship

 

ZAPOSLITVE

Te zanima delo v javni službi? Želiš sodelovati pri spreminjanju Evrope in si pripravljen/a stopiti na stimulativno in izzivov polno poklicno pot? Torej to pomlad nikakor ne zamudi generalnega natečaja za zaposlitev v institucijah EU, ki je namenjen univerzitetnim diplomantom (razred AD 5). Pogoji za prijavo na razpis zahtevajo, da imaš državljanstvo EU, obvladaš 2 uradna jezika in imaš diplomo prve stopnje (ali višje) iz kateregakoli področja. Delovne izkušnje niso potrebne. Rok za prijavo: 3.5.2017

http://bit.ly/EPSO_AD5_2017

Sodišče Evropske unije v Luksemburgu redno išče pravnike za zaposlitev v službi za raziskave in dokumentacijo in z nalogo izvajati študije in raziskave ter urejati dokumentacijo v zvezi s pravom Unije in nacionalnimi pravi. Za zaposlitev na stopnji AD 5 (karierni začetniki) sta zahtevana univerzitetna izobrazba iz nacionalnega prava in dobro poznavanje prava EU, delovne izkušnje so zelo zaželene. Na tem delovnem mestu je potrebno tudi dobro poznavanje francoskega jezika. Zaposlitev za eno leto, z možnostjo podaljšanja. Rok za prijavo: stalni razpis

http://bit.ly/CURIA_prosta_delovna_mesta

Sodišče Evropske unije išče tudi pravnike lingviste za slovenski jezik. Poleg zanimanja za pravno prevajanje morajo imeti še diplomo pravne fakultete iz slovenskega prava, odlično morajo obvladati slovenski jezik in temeljito obvladati vsaj enega od naslednjih jezikov: francoščina, nemščina, italijanščina, španščina, angleščina. Dobro poznavanje francoskega jezika in že pridobljene delovne izkušnje predstavljajo prednost v izbirnem postopku. Zaposlitev za določen čas. Kraj: Luksemburg. Rok za prijavo: stalni razpis

http://bit.ly/CURIA_prosta_delovna_mesta2

Za tiste, ki že imajo dve leti relevantnih delovnih izkušenj in univerzitetno izobrazbo na primer iz politologije, evropskih študij, javnega ali poslovnega upravljanja, prava, ekonomije ipd, Agencija za sodelovanje energetskih regulatorjev (ACER), razpisuje prosto delovno mesto »svetovalec za politike – koordinator nacionalnih regulatornih služb«, ki bo zaposlitev opravljal v njeni pisarni za zvezo v Bruslju. ACER ima kot edina agencija EU sicer svoj sedež v Ljubljani. Zaposlitev za dve leti, z možnostjo podaljšanja. Rok za prijavo: 23.4.2017

http://bit.ly/ACER_PolicyOfficer_NRACoordinator

 

TOKRAT PREVERI TUDI  ► Vse natečaju za administratorje AD5 ► 2017 EPSO Administrator Competition: Everything You Need To Know

 

Razpis: Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016 – 2018

Datum objave: 3. April 2017 | Datum poteka: 31. October 2017

Spoštovani, obveščamo vas, da je sklad v Uradnem listu št. 15/17 objavil javni razpis Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju - Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016 – 2018.

Razpis bo omogočil povezovanje visokošolskih zavodov z negospodarskim in neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju.

Rok prijave:

  • od objave v Uradnem listu do 4. 5. 2017 do 14.30 ure (1. odpiranje)
  • od 1. 10. 2017 do 25. 10. 2017 do 16. ure (2. odpiranje)

Obdobje izvajanja projektov (upravičenosti stroškov):

  • od 1. 4. 2017 do vključno 30. 9. 2017 za študijsko leto 2016/2017 (1. odpiranje)
  • od 1. 10. 2017 do vključno 31. 7. 2018 za študijsko leto 2017/2018 (2. odpiranje)

Vsa dodatna pojasnila v zvezi z javnim razpisom lahko prijavitelji dobijo na elektronskem naslovu sipk@sklad-kadri.si. Odgovori na pogosta vprašanja bodo objavljeni na spletni strani sklada: www.sklad-kadri.si.

Razpis je objavljen tukaj.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

Spremembe Doktorskega študijskega programa III. stopnje Pravo

Datum objave: 13. March 2017 | Datum poteka: 30. September 2018

Obveščamo Vas, da so Senat PF UM, Komisija za podiplomski študij UM in Senat UM potrdili spremembe obveznih in neobveznih sestavin Doktorskega študijskega programa 3. stopnje »Pravo«, ki bodo stopile v veljavo s študijskim letom 2017/2018.

Študente PF UM pozivamo, da si spremembe temeljito in dosledno preberejo.

Povzetek: Spremembe za vpisane študente v štud. letu 2016/2017

VELJAVNOST SPREMEMB:

Spremembe obveznih in neobveznih sestavin Doktorskega študijskega programa 3. stopnje Pravo, z izjemo pogojev za napredovanje po programu in  meril za prehode med študijskimi programi, stopijo v veljavo s študijskim letom 2017/2018 za vse generacije vpisanih študentov.

Za generacijo študentov, ki se je v Doktorski študijski program 3. stopnje Pravo prvič vpisala (v prvi ali drugi letnik programa) v študijskem letu 2016/2017, velja, da napreduje po pogojih, ki so veljali pred spremenjenimi pogoji za napredovanje v višji letnik.

Za generacijo študentov, ki se je po merilih za prehode v Doktorski študijski program 3. stopnje Pravo prvič vpisala (v drugi ali tretji letnik programa) v študijskem letu 2016/2017, ne veljajo spremenjena merila za prehode med študijskimi programi.

Spremenjeni pogoji za napredovanje v višji letnik oz. za napredovanje po programu in sprememba meril za prehode med študijskimi programi pa (brez izjem) velja od prvega vpisa generacije študentov v Doktorski študijski program 3. stopnje Pravo v študijskem letu 2017/2018.

 

Maribor, marec 2017