Novice

Uspeh študentke Nike Gašperšič na Erasmus izmenjavi

Datum objave: 26.04.2024 | Datum poteka: 31.12.2099

Naša študentka Nika Gašperšič preživlja svojo Erasmus izmenjavo na Pravni fakulteti Kingston University (PF KU), ki se nahaja v Kingston upon Thames, mestu v jugozahodnem Londonu v Angliji. Nika je nad svojim bivanje in izkušnjo, ki jo pridobiva na gostujoči pravni fakulteti, s katero PF UM veže že večletno uspešno sodelovanje, izredno navdušena. Poudarja, da so predavanja na PF KU zelo kvalitetna in interaktivna. Profesorji spodbujajo sodelovanje in se vedno prijazno spustijo v debato ter odgovorijo na vprašanja.

PF UK ponuja tudi ogromno drugih dejavnosti in natečajov, katerih se je, po njenih besedah, res vredno udeležiti. Sama je sodelovala v pisnem natečaju pri predmetu Mednarodno in primerjalno pravo, na katerem je tudi zmagala! Zmaga ji je prinesla pripravništvo v priznami odvetniški pisarni Walker Law.

Pripravništvo opisuje prav tako kot izredno uspešno. Sprva se je seznanilia z njihovim načinom dela, kmalu pa je bila tudi povabljena na sodišče, kjer spremlja njihove primere, v večini iz kazenskega prava. Pripravništvo ji je prineslo tako znanje in izkušnje, kot tudi ogromno spoznanj, za katera verjame, da ji bodo prav prišla v njeni pravni karieri.

Erasmus izmenjavo priporoča vsem študentom in hkrati spodbuja vse, da izkoristijo možnosti, ki jih ponuja gostujoča Kingston University.

Študentki Niki Gašperšič izrekamo iskrene čestitke in veliko uspehov pri opravljanju prakse.