Obvestila za študente

Razpis državnega univerzitetnega prvenstva v sabljanju za študijsko leto 2017/18 - rok za prijavo 15.5.2018

Datum objave: 03.05.2018 | Datum poteka: 21.05.2018

Obvestilo je poteklo!

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Sabljaška zveza Slovenije bosta v nedeljo, 20. maja 2018, v Velenju priredili Državno univerzitetno prvenstvo v sabljanju za študijsko leto 2017/18.

Tekmovanje bo potekalo v prostorih Športnega centra Velenje, na Trgu mladosti 3, v Velenju. Udeleženci se bodo borili za naslov Državnega univerzitetnega prvaka v sabljanju za študijsko leto 2017/18.

Tekmovanja se lahko udeležijo študenti s statusom v študijskem letu 2017/18 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze) in zaposleni na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih (za zaposlitev šteje redno delovno razmerje za določen ali nedoločen čas).

Udeleženci tekmovanja bodo razdeljeni v kategoriji študentov (M, Ž) in zaposlenih (M, Ž), pomerili pa se bodo v treh disciplinah:

  • Meč (M,Ž);
  • Floret (M,Ž):
  • Sablja (M,Ž).

Izvajalec tekmovanja bo Sabljaška zveza Slovenije, vodji tekmovanja pa Bernard Jarc in Anamarija Šušteršič. Tekmovanje bo potekalo po pravilih Pravilnika o organizaciji tekmovanj Sabljaške zveze Slovenije. Kvalifikacije bodo potekale skupaj s člani, eliminacije študentje in zaposleni ločeno. Prijavnine ni.

Prostor za ogrevanje bo na voljo že od 8. ure dalje, kvalifikacije bodo potekale od 9. do predvidoma 18. ure, po končanih kvalifikacijah posameznih disciplin bodo potekale eliminacije.

Za udeležbo na tekmovanju se je treba prijaviti na spletni naslov sk.rudolfcvetko@gmail.com do vključno 15. 5. 2018.

Več informacij najdete v priloženem razpisu.

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, STA potovanja in športni dnevnik EKIPASN.