Novice

Zmaga našega študenta na tekmovanju Rubikon

Datum objave: 21.05.2018 | Datum poteka: 31.12.2019

Novica je potekla!

Z zadovoljstvom sporočamo, da je študent prvega letnika univerzitetnega študijskega programa Pravo na Pravni fakultetii Univerze v Mariboru Anej Irgolič dne 17. maja 2018 zmagal na finalu tekmovanja Rubikon na Pravni fakulteti v Ljubljani. Študentka Nina Kotnik, tudi s prvega letnika, je osvojila četrto mesto. Študentoma je pri pripravah na tekmovanje pomagala asistentka naše fakultete dr. Petra Weingerl.

Na XIII. finalu tekmovanja slovenskih študentov v predstavitvi sodb ESČP, ki ga prireja Katedra za ustavno pravo že od leta 2006, je nastopilo 11 tekmovalcev s petih fakultet -  Pravne fakultete v Ljubljani, Pravne fakultete v Mariboru, Evropske pravne fakultete, FDV in Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani.

Z ostalih fakultet so bili študenti višjih letnikov in študenti druge stopnje bolonjskega študija, z naše fakultete pa dva študenta prvega letnika, ki sta se tja uvrstila po predtekmovanju, ki ga vsako leto vodi prof. dr. Jurij Toplak na naši fakulteti. Na predtekmovanju sodeluje vsako leto preko 100 študentov prvega letnika.

Komisija, ki so jo sestavljali dr. Jadranka Sovdat, Franc Testen in Boris Kobal je najbolje ocenila Aneja Irgoliča, ki je predstavil zadevo Kacki v. Poljska, drugo mesto je zasedla Hana Šerbec, tretje pa Tim Gabršek.

Na ta istem tekmovanju je leta 2016 prav tako zmagal študent prvega letnika naše fakultete, študent Aljoša Polajžar.

Čestitke Aneju Irgoliču in Nini Kotnik!