Novice

Posvet Pravo in ekonomija, letos že desetič, uspešno za nami

Datum objave: 11.12.2017 | Datum poteka: 01.12.2018

Novica je potekla!

V petek, 1. decembra 2017, je na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru potekal že tradicionalni, deseti, posvet Pravo in ekonomija. Letos je potekal na temo digitalnega gospodarstva.

Udeleženci posveta so lahko po spodbudnem nagovoru dekanice, dr. Vesne Rijavec, poslušali zanimive teme predavateljev, ki so izpostavili različne izzive digitalizacije za pravo: zgodovinski pogled Od tradicionalnega v digitalno (dr. Boruta Holcmana), o izzivih digitalnega enotnega trga EU (dr. Janje Hojnik), o potrošniškem pravu v luči digitalizacije - denimo o tem, ali je uporabnik Facebooka potrošnik (Petre Weingerl), o izzivih digitalizacije za zavarovalništvo (dr. Šimeta Ivanjka in Lare Grušovnik), o izzivih digitalizacije za dokazovanje v pravdnih postopkih (dr. Tjaše Ivanc in dr. Urške Kežmah), dva referata na temo vpliva digitalizacije na delovna razmerja danes in v prihodnosti (dr. Darje Senčur Peček in dr. Valentine Franca), referat o tem, ali lahko v resnici govorimo o pametnih pogodbah ali pa so te le iluzija (dr. Nataše Samec Berghaus in Klemna Drnovška). Posvet pa sta zaključila referat o filtriranju uporabniških vsebin na internetu (dr. Matije Damjana) ter referat o informatizaciji javnega sektorja (Aljanke Klanjšek).

Udeleženci so soglašali, da so na posvetu izvedeli veliko novega, obenem pa je posvet pomenil izkaz našega zavedanja pomena digitalizacije za pravno stroko in znanost in začetek poglobljenih diskusij o izzivih na tem področju, ki bodo nedvomno zaznamovali kariero nove generacije pravnikov.