Dogodki

Tekmovanje iz mediacije

Datum objave: 06.05.2019 | Datum poteka: 28.05.2019

Dogodek je potekel!

KDAJ: v torek, 28. maja 2019, ob 17. uri
KJE: na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru

Mediacija je način reševanja spora, v katero se sprte strani ali strani, ki imata določeno sporno področje ali vprašanje, vključita prostovoljno z namenom iskanja rešitve, ki bi bila sprejemljiva za obe strani. Celoten proces usmerja in vodi mediator, ki pomaga udeleženim, da konstruktivno izrazijo probleme, želje in potrebe in aktivno sodelujejo pri iskanju rešitve. Mediator je nevtralen in skrbi za proces, glede vsebine pa se ne opredeljuje.
Mediacija je zelo pomembna, saj ne samo, da prispeva k izboljšanju odnosov in zmanjšuje možnost zaostrovanja sporov v prihodnje, prav tako, prispeva k razvijanju učinkovitih oblik preprečevanja in razreševanja težav in nesoglasij.

28. maja 2019 Študentski svet Pravne fakultete prireja tekmovanje iz mediacije, kjer se boste imeli možnost preizkusiti v vlogi mediatorja ali ene izmed strank, ter poskušali rešiti spor.


 

Zakaj bi se prijavili?


Dobili boste nova znanja, ki jih doslej še niste in jih boste morda lahko koristno uporabili kasneje ter videli, kako to dejansko poteka v praksi, ker boste tako preizkusili samega sebe; ker boste spoznali resničnega mediatorja in sama priprava na tekmovanje vam pa bo ob študijskih obveznostih vzela zelo malo časa (ob dobri organizaciji skupine eden ali dva popoldneva).

Primer bo povezan z delovnim pravom, tako da je tekmovanje primerno za vse letnike in stopnje PF.

Na koncu bo komisija izbrala najboljšo skupino in tiste seveda čaka tudi nagrada.

PRIJAVITE SE LAHKO PRI:
Teodori Kordiš (teodora.kordis@student.um.si) in Dori Klančnik (dora.klancnik@student.um.si) do vključno 14. 5. 2019. Prijavite se lahko v skupinah po 3 ali kot posameznik (pri čemer ti izmed vseh prijavljenih dodelimo skupino za pripravo na tekmovanje). Vse ostale informacije bomo posredovali na mail.