Dogodki

Joint Seminars on EU law - rok prijave je 24.3.2020

Datum objave: 10.03.2020 | Datum poteka: 15.05.2020

KDAJ: 13. in 14. maja 2020
KJE: PF zagreb

Spoštovane študentke, študenti!

Tri pravne fakultete (iz Gradca, Zagreba in Maribora) tradicionalno organiziramo skupen seminar (Joint Seminars on EU Law), na katerem obravnavamo teme notranjega trga EU, konkurenčnega prava in mednarodnega zasebnega prava.

Letošnji seminar bo potekal na Pravni fakulteti v Zagrebu 13. in 14. maja 2020. V Zagrebu bodo študenti prespali eno noč. Stroški prevoza, namestitve in prehrane so kriti.

Na voljo je 5 prostih mest za študente druge bolonjske stopnje.

Seminar poteka tako, da se predstavijo posamezne teme, nato pa se rešujejo praktični primeri (ti se rešujejo skupinsko). Skupine se oblikujejo mešano in oblikujejo se na samem seminarju.

Naši študenti pripravijo predstavitve s področja notranjega trga.

Seminar poleg poglabljanja znanja ponuja tudi dobro priložnost za (mednarodno) socialno mreženje in pridobitev izkušnje poučevanja tujih profesorjev. Izkušnje študentov so dobre. Ne gre za tekmovanje med študenti ali fakultetami. Študenti se lahko neobremenjeno preizkusijo v nastopu, argumentaciji, rabi angleščine itd.

Na seminarju smo prisotni profesorji iz vseh treh fakultet, da vas pri vašem delu usmerjamo, ga komentiramo itd.

Lingua franca je angleščina. Pridobite potrdilo o 3 ECTS točkah.

Prosiva, če se zainteresirani prijavite na mail: petra.weingerl@um.si do 24.03.2020. Priložite kratko motivacijsko pismo, ki bo skupaj z vašo povprečno oceno kriterij izbire v primeru, da bo več kot 5 prijav. Lahko se prijavijo tudi študenti, ki so se skupnih seminarjev že udeležili, vendar imajo prednost tisti, ki še nimajo te izkušnje.

 

Lep pozdrav,

Rajko Knez & Petra Weingerl