Obvestila za študente

VABILO: Evropski poslanec za en dan - simulacija Evropskega parlamenta 2017

Datum objave: 10.10.2017 | Datum poteka: 30.11.2017

Obvestilo je poteklo!

Si upaš stopiti v čevlje evropskih poslancev ter skupaj z mladimi iz cele Slovenije iskati rešitve za aktualna pereča vprašanja v evropskem političnem prostoru in prispevati k boljši prihodnosti EU?

Se želiš srečati s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu?

Pridruži se simulaciji Evropskega parlamenta v Sloveniji in postani evropski poslanec/poslanka za en dan!

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji te vabi na simulacijo Evropskega parlamenta, kjer lahko pobližje spoznaš delovanje Evropskega parlamenta ter procese odločanja, ki v njem potekajo. V čevlje evropskih poslancev se boš lahko postavil/a med 24. in 26. novembrom 2017 v Hiši EU ter na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Osrednja tema letošnje simulacije je digitalna agenda EU.

Prijave na dogodek so odprte do 16. oktobra 2017, prijaviš pa se preko spletnega obrazca: http://bit.ly/simulacijaEP_2017. Udeležba na dogodku je brezplačna!

Izkoristi priložnost in nadgradi svoje znanje o delovanju Evropskega parlamenta, izboljšaj svoje komunikacijske in pogajalske sposobnosti, osebno spoznaj evropske poslance in morda boš prav ti po simulaciji opravljal/a stažiranje pri enem izmed slovenskih poslancev v Evropskem parlamentu.

NOVOST! Letos lahko na simulaciji izbiraš med kar štirimi delovnimi jeziki EU – slovenščino, angleščino, nemščino in italijanščino. Vsak udeleženec med ponujenimi jeziki sam izbere jezik, ki ga bo uporabljal. Za prevajanje in tolmačenje v slovenščino bo poskrbljeno tekom celotne simulacije.

Vse, ki vas sodelovanje zanima, vabimo, da si preberete več informacij o samem dogodku na naši spletni strani in se nam konec novembra pridružite.