Novice

Na Pravni fakulteti Maribor imamo najboljšo univerzitetno delegatko MUNLawS tekmovanja 2017: ANAMARIE POTRČ

Datum objave: 25.10.2017 | Datum poteka: 31.12.2018

Novica je potekla!

Študenti Pravne fakultete Univerze v Mariboru so se pod mentorstvom asistenta Jana Stajnka, med 20. in 22. oktobrom udeležili tekmovanja MUNLawS, ki je potekalo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Tako tekmovalci Anamarie Potrč, Andrej Bitrakovin Alessandro Mirabelli,ki so sodelovali kot delegati v okviru Sveta za človekove pravice ZN, kot Tea Žgank,ki je prevzela vlogo sodnice pri Meddržavnem sodišču OZN, so se na tekmovanju odlično izkazali.

Posebej gre izpostaviti tekmovalko Anomarie Potrč, ki si je prislužila naziv Best University Delegate v okviru Sveta za človekove pravice ZN.

MUNLawS je tekmovanje v okviru Model United Nations (MUN) konferenc.Na teh se po pravilih postopka, ki veljajo za posamezen odbor mednarodne organizacije, obravnavajo pereče teme, ki pestijo mednarodno skupnost. Vsak delegat predstavlja po eno državo članico posameznega odbora, debata pa v celoti poteka v angleškem jeziku, kar pripomore ne le h krepitvi retoričnih in pogajalskih sposobnosti, ampak tudi k bogatenju besedišča.

Gre za tridnevno konferenco, namenjeno dijakom in študentom, ki vsako leto poteka na Pravni fakulteti v Ljubljani. Preteklih štirih konferenc se je udeležilo več kot 500 delegatov iz 30 držav in 4 kontinentov. MUNLawS 2017 predstavlja odlično priložnost za sodelovanje v diplomatskih razpravah o aktualnih temah v mednarodni skupnosti.

Za več vsebin obiščite spletno stran MUNLawS.
 

Za organizacijo tekmovanja in fotografije se zahvaljujemo Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.