Novice

Dogodek Regionalno-razvojne zgodbe - vrtnice in vino kljub slabemu vremenu, uspešno za nami

Datum objave: 08.06.2017 | Datum poteka: 03.09.2017

Novica je potekla!

V cvetočem Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru je dne 7. junija 2017 med 16.30 in 20.00 uro potekal dogodek regionalno-razvojne zgodbe - VRTNICE IN VINO, ki je privabil predstavnike Vlade RS, akademske skupnosti in študentov, lokalnih skupnosti, podjetij; prireditev si je ogledalo tudi veliko posameznikov.

Navkljub vetrovnemu vremenu, ki so ga spremljale dežne kapljice, se je dogodek odvijal v idiličnem okolju Botaničnega vrta, z nasmejanimi obrazi promotorjev fakultet, ki so z opremljenimi stojnicami z raznimi plakati, modeli, brošurami nagovarjali obiskovalce.  Svojo stojnico je imela tudi Pravna fakulteta, katero sta predstavljali delavki Pravne fakultete, ki sta obiskovalcem predstavljali aktivnosti Pravne fakultete pod sloganom: Pravna fakulteta - stalno odzivanje na potrebe družbe.

Dogodek se je pričel z otvoritvijo POHORSKE TRŽNICE lokalnih pridelovalcev. Tržnico so otvorili rektor UM,  red. prof. dr. Bojan Tičar, dekan FKBV, red. prof. dr. Branko Kramberger in župan Občine Hoče-Slivnica, dr. Marko Soršak. Otvoritvi so sledile regionalno-razvojne zgodbe Univerze v Mariboru s predstavitvijo razvojnih aktivnosti članic UM v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi in gospodarstvom. Študenti Oddelka za glasbo Pedagoške fakultete UM so poskrbeli za odličen vokalni nastop, najboljšim študentom UM so bile podarjene nagrade, v okviru botrstva Botaničnega vrta UM je potekala tudi simbolna zasaditev dreves. Obiskovalci so imeli priložnost degustirati vrhunska štajerska vina ter hrano lokalnih ekoloških in turističnih kmetij.