Novice-mediji

Na omizju MZZ o ključnih izzivih za prihodnost Evrope, tudi s prof. dr. Janjo Hojnik, STA, 7. oktober 2016

Datum objave: 7. October 2016 | Datum poteka: 31. October 2017

Novica je potekla!

V Cankarjevem domu v Ljubljani bo v petek, 7. oktobra 2016, potekala okrogla miza na temo prihodnosti Evropske unije, ki jo pripravlja Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Izid referenduma o izstopu Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske iz EU, finančna in gospodarska ter migracijska kriza so namreč sprožili številna vprašanja o prihodnosti Evropske unije ter o njeni pravni in institucionalni ureditvi. V luči številnih razprav, ki se odvijajo na to temo v državah članicah EU in v evropskih institucijah, želi ministrstvo za zunanje zadeve z organizacijo javne razprave prisluhniti mnenju domačih predstavnikov strokovne javnosti, gospodarstva in civilne družbe, socialnih partnerjev ter političnih odločevalcev. Zbrana mnenja bodo prispevala k pripravi slovenske vizije o prihodnosti EU in vlogi Slovenije v njej.

Na okrogli mizi, ki bo pod naslovom "Slovenija za uspešno Evropo prihodnosti" potekala v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma (Prešernova ulica 10, Ljubljana) v petek, med 10 in 12.30 uro, in bo odprta za medije, bodo sodelovali strokovnjaki s področja prava, mednarodnih odnosov in financ, ki bodo podali svoja razmišljanja na temo prihodnosti Evropske unije.

 Več o tem na STA.